петък, 30 октомври 2015 г.

Баклава Саралия



Няма точна рецепта. Просто са ви необходими:

 1 пакет кори за баница (аз ползвам кори Белла за баклaва)
 Масло за намазване на корите
 Смлени орехи
 Канела
 Захар за плънката

За сиропа : 1 литър вода и 700 гр.захар, сокът от 1/2 прясно изцеден сок от лимон и настъргана кора от лимон, стръкче босилек

Приготвяне:Разтворете пакета с корите.В купа смесете смлените орехи ,канела и захар , всичко според предпочитанията ви.Намажете цялата кора с разтопено масло.До половина наръсете със сухата смес.Взимат се по две от корите. И сега идва момента с навиването. Необходима ви е дълга и тънка пръчка , или каквото успеете да измислите за тази цел . Аз използвам специлано изтънена точилка за (по тънка от обичайните ) . Взима се по 2 от корите и се навива около точилката . С две ръце сгънете рулцето като хармоника , да стане накъдрена саралията . Измушете от точилката и наредете в намазнена тава. Така процедирайте с всички останали кори. Не нареждайте прекалено плътно саралиите една до друга, за да не ви останат тестени в средата.
Намажете готовите саралийки с останало масло или олио. Печете на 180-200 градуса до леко златисто.
Направете си сиропа и спазвайте правилото- горещ сироп-студена баклава, или обратно








Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 30 октомври 2015 г.

Баклава Саралия



Няма точна рецепта. Просто са ви необходими:

 1 пакет кори за баница (аз ползвам кори Белла за баклaва)
 Масло за намазване на корите
 Смлени орехи
 Канела
 Захар за плънката

За сиропа : 1 литър вода и 700 гр.захар, сокът от 1/2 прясно изцеден сок от лимон и настъргана кора от лимон, стръкче босилек

Приготвяне:Разтворете пакета с корите.В купа смесете смлените орехи ,канела и захар , всичко според предпочитанията ви.Намажете цялата кора с разтопено масло.До половина наръсете със сухата смес.Взимат се по две от корите. И сега идва момента с навиването. Необходима ви е дълга и тънка пръчка , или каквото успеете да измислите за тази цел . Аз използвам специлано изтънена точилка за (по тънка от обичайните ) . Взима се по 2 от корите и се навива около точилката . С две ръце сгънете рулцето като хармоника , да стане накъдрена саралията . Измушете от точилката и наредете в намазнена тава. Така процедирайте с всички останали кори. Не нареждайте прекалено плътно саралиите една до друга, за да не ви останат тестени в средата.
Намажете готовите саралийки с останало масло или олио. Печете на 180-200 градуса до леко златисто.
Направете си сиропа и спазвайте правилото- горещ сироп-студена баклава, или обратно








Няма коментари:

Публикуване на коментар