сряда, 28 октомври 2015 г.

Oреховки

Искам да ви представя една сполучлива рецепта за хрупкави и вкусни ореховки





Продукти :

120 гр. орехови ядки
85 гр. пудра захра
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце

Приготвяне : Смелете ореховите ядки колкото е възможно по ситно ,но ви препоръчвам да оставите малко по едри частички за да се усещат. Прибавете белтъка , ванилията и захарта.Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки , без да го разбивате на сняг отделно ! Иначе ще получите целувки с орехи а не ореховки ! Получава се гъста лепкава консистенция но не става като тесто . С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене , като леко ги сплескате , не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях, защото леко се разливат и така ще избегнете слепаването им . Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15- 20 минути или до получаване на кафяв цвят.Охладете и поднесете

P.S. -За да получа еднаква форма на ореховките , използвах хартиени форми за мъфини !



                                                             ДА ВИ Е ВКУСНО !















Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 28 октомври 2015 г.

Oреховки

Искам да ви представя една сполучлива рецепта за хрупкави и вкусни ореховки





Продукти :

120 гр. орехови ядки
85 гр. пудра захра
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце

Приготвяне : Смелете ореховите ядки колкото е възможно по ситно ,но ви препоръчвам да оставите малко по едри частички за да се усещат. Прибавете белтъка , ванилията и захарта.Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки , без да го разбивате на сняг отделно ! Иначе ще получите целувки с орехи а не ореховки ! Получава се гъста лепкава консистенция но не става като тесто . С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене , като леко ги сплескате , не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях, защото леко се разливат и така ще избегнете слепаването им . Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15- 20 минути или до получаване на кафяв цвят.Охладете и поднесете

P.S. -За да получа еднаква форма на ореховките , използвах хартиени форми за мъфини !



                                                             ДА ВИ Е ВКУСНО !















Няма коментари:

Публикуване на коментар