събота, 7 септември 2019 г.

Портокалов кекс



Продукти:

6 яйца
300 гр. захар
300 гр. брашно София мел за кекс - то си е с набухвател ( А, ако слагате обикновено брашно, се добавя и 1 бакпулвер )
100 мл. вода
120 мл. олио
100 мл. сока от портокали
настъргана кора от портокали или захаросани портокалови кори
щипка сол
какао за оцветяване

Приготвяне:

В голяма купа разбиваме 6 жълтъка ( белтъците ги отделяме ) , захарта, водата, олиото и сока от портокал. Към тази смес прибавяме брашното, солта и настърганата портокалова кора. Всичко разбъркваме много добре. Разбиваме белтъците с миксер на пухкав сняг, и ги добавяме към кексовата смес, като бъркаме внимателно с бъркалка. Бъркаме до толко, до колкото белтъците се усвоят, и се получи гладка еднородна смес. Отделяме в купичка малко от сместа и слагаме 1-2 с.л какао. Разбъркваме до хомогенност. Намазваме форма за кекс с олио и поръсваме с брашно, изсипваме бялата смес, отгоре изсипваме какаовата смес. С дървено шишче или вилица хаотично разбъркваме. Ще се получат шарки. Печем на 160 градуса в загрята фурна, около 50-55 минути.

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 7 септември 2019 г.

Портокалов кекс



Продукти:

6 яйца
300 гр. захар
300 гр. брашно София мел за кекс - то си е с набухвател ( А, ако слагате обикновено брашно, се добавя и 1 бакпулвер )
100 мл. вода
120 мл. олио
100 мл. сока от портокали
настъргана кора от портокали или захаросани портокалови кори
щипка сол
какао за оцветяване

Приготвяне:

В голяма купа разбиваме 6 жълтъка ( белтъците ги отделяме ) , захарта, водата, олиото и сока от портокал. Към тази смес прибавяме брашното, солта и настърганата портокалова кора. Всичко разбъркваме много добре. Разбиваме белтъците с миксер на пухкав сняг, и ги добавяме към кексовата смес, като бъркаме внимателно с бъркалка. Бъркаме до толко, до колкото белтъците се усвоят, и се получи гладка еднородна смес. Отделяме в купичка малко от сместа и слагаме 1-2 с.л какао. Разбъркваме до хомогенност. Намазваме форма за кекс с олио и поръсваме с брашно, изсипваме бялата смес, отгоре изсипваме какаовата смес. С дървено шишче или вилица хаотично разбъркваме. Ще се получат шарки. Печем на 160 градуса в загрята фурна, около 50-55 минути.

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/




















Няма коментари:

Публикуване на коментар