сряда, 6 ноември 2019 г.

Бюрек кифлички ( без втасване )



Продукти:

200 мл. хладко прясно мляко
1 ч.л захар
1/2 кубче прясна мая
200 гр. кисело мляко
100 мл. олио
1 ч.л сол
1 пак. бакпулвер
600 гр. брашно

Плънка: сирене + 2 яйца ( прави се гъста смес )

P.S. Може да си направите плънката от течен шоколад, локум, мармалад. Тогава поръсете кифлите отгоре със захар.

За намазване: 1 яйце + 1 ч.л олио + 1 ч.л вода ( прави се смес )

Приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко заедно със захарта но без да шупва. В голяма купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавете киселото мляко, олиото, солта, бакпулвера и сместа с маята. Замесете меко тесто което не лепне. Без да втасва разделете тестото на две части. Всяка се разточва на тънка кръгла кора. Режете на 12 или 16 триъгълника поставяте от плънката и завивате на кифлички. Наредете ги в тава покрита с хартия. Включете фруната на 180 градуса. Докато загрее фурната намажете кифлите със сместа с яйцето, поръсете със сусам и печете до златисто. Невероятно мекички и много вкусни се получават тези кифли бюрек.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 6 ноември 2019 г.

Бюрек кифлички ( без втасване )



Продукти:

200 мл. хладко прясно мляко
1 ч.л захар
1/2 кубче прясна мая
200 гр. кисело мляко
100 мл. олио
1 ч.л сол
1 пак. бакпулвер
600 гр. брашно

Плънка: сирене + 2 яйца ( прави се гъста смес )

P.S. Може да си направите плънката от течен шоколад, локум, мармалад. Тогава поръсете кифлите отгоре със захар.

За намазване: 1 яйце + 1 ч.л олио + 1 ч.л вода ( прави се смес )

Приготвяне:

Разтворете маята в прясното мляко заедно със захарта но без да шупва. В голяма купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Добавете киселото мляко, олиото, солта, бакпулвера и сместа с маята. Замесете меко тесто което не лепне. Без да втасва разделете тестото на две части. Всяка се разточва на тънка кръгла кора. Режете на 12 или 16 триъгълника поставяте от плънката и завивате на кифлички. Наредете ги в тава покрита с хартия. Включете фруната на 180 градуса. Докато загрее фурната намажете кифлите със сместа с яйцето, поръсете със сусам и печете до златисто. Невероятно мекички и много вкусни се получават тези кифли бюрек.







Няма коментари:

Публикуване на коментар