вторник, 11 февруари 2020 г.
Кето шоколадова торта
Продукти за блата:
200 гр. черен шоколад ( над 70 % какао )
100 гр. краве масло или кокосово масло
100 мл. сметана 35 %
4 яйца
щипка сол
( Ако сте в режим задържане, може да добавите и малко стевиола )
Още: По-желание в блата може да добавите 1/2 ч.ч на едро смлени орехи или бадеми
За ганаша:
100 мл. сметана 35 %
100 гр. черен шоколад над 70 % съдържание на какао
50 гр. краве масло
Приготвяне на блата:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на гъст сняг, заедно с щипка сол. На водна баня или в микровълнова разтопете шоколада и маслото. След като се разтопят охладете до стайна температура. Kъм шоколадовата смес почнете да прибавяте един по един жълтъците и сметаната. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете и белтъците към шоколадовата смес, като бъркате внимателно с шпатула, за да не спаднат белтъците, а да се получи пухкава въздушна смес. Тук е моментът, ако желаете да добавите и подсладител. Изсипете сместа във форма за торта ( моята беше с размери 24 см. ) която е покрита с хартия за печене и е намазана с масло. Заравнете хубаво сместа и сложете да се пече в предварително загрята фурна ма 160 градуса за 45 минути. Изключете фурната и по възможност оставете блата да постой във фурната да поизстине, защото ще спадне при внезапното отваряне на фурната. Махнете формата. Направете ганаш, като загреете 100 гр. сметана до завиране, натрошете вътре шоколада, сложете и маслото и разбъркайте до хомогенност. Залейте тортата с ганаша. Украсете с режимни ядки или плодове. Уверявам ви, че това е най вкусната кето шоколадова торта. И ще и се насладите с голям кеф и наслада.
вторник, 11 февруари 2020 г.
Кето шоколадова торта
Продукти за блата:
200 гр. черен шоколад ( над 70 % какао )
100 гр. краве масло или кокосово масло
100 мл. сметана 35 %
4 яйца
щипка сол
( Ако сте в режим задържане, може да добавите и малко стевиола )
Още: По-желание в блата може да добавите 1/2 ч.ч на едро смлени орехи или бадеми
За ганаша:
100 мл. сметана 35 %
100 гр. черен шоколад над 70 % съдържание на какао
50 гр. краве масло
Приготвяне на блата:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на гъст сняг, заедно с щипка сол. На водна баня или в микровълнова разтопете шоколада и маслото. След като се разтопят охладете до стайна температура. Kъм шоколадовата смес почнете да прибавяте един по един жълтъците и сметаната. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете и белтъците към шоколадовата смес, като бъркате внимателно с шпатула, за да не спаднат белтъците, а да се получи пухкава въздушна смес. Тук е моментът, ако желаете да добавите и подсладител. Изсипете сместа във форма за торта ( моята беше с размери 24 см. ) която е покрита с хартия за печене и е намазана с масло. Заравнете хубаво сместа и сложете да се пече в предварително загрята фурна ма 160 градуса за 45 минути. Изключете фурната и по възможност оставете блата да постой във фурната да поизстине, защото ще спадне при внезапното отваряне на фурната. Махнете формата. Направете ганаш, като загреете 100 гр. сметана до завиране, натрошете вътре шоколада, сложете и маслото и разбъркайте до хомогенност. Залейте тортата с ганаша. Украсете с режимни ядки или плодове. Уверявам ви, че това е най вкусната кето шоколадова торта. И ще и се насладите с голям кеф и наслада.
Сметана 35% от къде да си купя? Течна ли е?
ОтговорИзтриванеIts whipping cream
Изтриване