сряда, 25 март 2020 г.

Мекици


Продукти:

300 мл. хладка вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
5 ч.л олио
1 пак. суха мая ( 7 гр. )
500 гр. брашно

Приготвяне:

В купа пресейте около 300 гр. от брашното. Направете кладенче и в средата изсипете водата, солта, захарта, олиото и маята. Разбъркайте всичко с лъжица. Добавете и останалото брашно и умесете с ръка. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема. След като тестото е втасало, намазваме си ръцете с олио и късаме малки парчета от тестото и леко го разпъваме. Пускаме в сгорещеното олио да се пържат до порозовяване. Още топли поръсваме с пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 25 март 2020 г.

Мекици


Продукти:

300 мл. хладка вода
1 ч.л сол
1 ч.л захар
5 ч.л олио
1 пак. суха мая ( 7 гр. )
500 гр. брашно

Приготвяне:

В купа пресейте около 300 гр. от брашното. Направете кладенче и в средата изсипете водата, солта, захарта, олиото и маята. Разбъркайте всичко с лъжица. Добавете и останалото брашно и умесете с ръка. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема. След като тестото е втасало, намазваме си ръцете с олио и късаме малки парчета от тестото и леко го разпъваме. Пускаме в сгорещеното олио да се пържат до порозовяване. Още топли поръсваме с пудра захар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар