четвъртък, 11 юни 2020 г.
Улични мекици
( Тестото се забърква от вечерта )
Продуки:
2 и 1/4 ч.ч топла вода
1 с.л суха мая
2 с.л захар
1 ч.л сол
Около 4 ч.ч брашно
Приготвяне:
Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилниа до сутринта. На сутринта се изважда от хладилника. Тестото трябва да е увеличило обема си и да е изпълнило купата. Слагате в касерола олио и загрявате на котлона. Намазнете хубаво ръцете, тестото е лепкаво. Откъснете от тестото и раздърпайте до много тънко и сложете в нагорещената мазнина. Пържете до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия за да попие част от мазнината. Напудрете обилно с пудра захар. Мекичките са много бухнали, меки и пухкави.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
четвъртък, 11 юни 2020 г.
Улични мекици
( Тестото се забърква от вечерта )
Продуки:
2 и 1/4 ч.ч топла вода
1 с.л суха мая
2 с.л захар
1 ч.л сол
Около 4 ч.ч брашно
Приготвяне:
Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилниа до сутринта. На сутринта се изважда от хладилника. Тестото трябва да е увеличило обема си и да е изпълнило купата. Слагате в касерола олио и загрявате на котлона. Намазнете хубаво ръцете, тестото е лепкаво. Откъснете от тестото и раздърпайте до много тънко и сложете в нагорещената мазнина. Пържете до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия за да попие част от мазнината. Напудрете обилно с пудра захар. Мекичките са много бухнали, меки и пухкави.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар