петък, 19 юни 2020 г.

Крем-ганаш за декорации


Продукти:

250 гр. шоколад ( смес черен + млечен )
150 гр. сметана сладкарска
1/2 ампула есенция ром или коняк

Приготвяне:

В тенджера на котлона се загрява сметаната без да кипва. Добавя се натрошения шоколад и сместа се разбърква до стопяването на шоколада. Охлажда се в хладилник поне няколко часа. Прибавя се есенцията и се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. С помощта на пош и накрайник за рози се шприцова върху кексчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 19 юни 2020 г.

Крем-ганаш за декорации


Продукти:

250 гр. шоколад ( смес черен + млечен )
150 гр. сметана сладкарска
1/2 ампула есенция ром или коняк

Приготвяне:

В тенджера на котлона се загрява сметаната без да кипва. Добавя се натрошения шоколад и сместа се разбърква до стопяването на шоколада. Охлажда се в хладилник поне няколко часа. Прибавя се есенцията и се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. С помощта на пош и накрайник за рози се шприцова върху кексчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар