сряда, 1 юли 2020 г.

Крем супа от гъба Кладница


Продукти:

Гъби кладница
1-2 стръка пресен зелен лук
1-2 стръка пресен зелен чесън
Черен пипер
Прясна или сушена мащерка, риган
Масло 50 гр.
Сол на вкус
1 с.л зехтин за декорация
100 мл. течна сметана над 30 %

Начин на приготвяне:

В тиган се загрява маслото. Лукът и чесънът се нарязват и се запържват. Към тях се прибавят и гъбите кладница. Покриваме с капак докато се задушът и станат златисти. Прехвърля се всичко в тенджере, добавя се вода. Вари се около 15 мин. след което се пасира. Изсипва се сметаната и хубаво се разбърква. Декорира се с капки зехтин.

P.S. Може да си натрошите бяло сирене в чинийката. А ако не сте на кето диета, може и крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 1 юли 2020 г.

Крем супа от гъба Кладница


Продукти:

Гъби кладница
1-2 стръка пресен зелен лук
1-2 стръка пресен зелен чесън
Черен пипер
Прясна или сушена мащерка, риган
Масло 50 гр.
Сол на вкус
1 с.л зехтин за декорация
100 мл. течна сметана над 30 %

Начин на приготвяне:

В тиган се загрява маслото. Лукът и чесънът се нарязват и се запържват. Към тях се прибавят и гъбите кладница. Покриваме с капак докато се задушът и станат златисти. Прехвърля се всичко в тенджере, добавя се вода. Вари се около 15 мин. след което се пасира. Изсипва се сметаната и хубаво се разбърква. Декорира се с капки зехтин.

P.S. Може да си натрошите бяло сирене в чинийката. А ако не сте на кето диета, може и крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар