неделя, 26 юли 2020 г.
Кето сухи пасти с малинов крем
Продукти:
6 яйца
6 с.л брашно от рожков
1 ч.л стевиола течна
Есенция
За крема:
1 с.л чия
150 гр. маскарпоне
200 гр. пресни малини
1 ч.л течна стевиола
За глазурата
Първи вариант:
150 мл. течна сметана ( над 30 % )
100 гр. черен шоколад ( 70 % или 85 % )
1 ч.л течна стевиола
За глазурата
Втори вариант:
250 гр. кокосово масло
60 гр. натурално какао
2 ч.л течна стевиола
Приготвяне на крема:
Намачкайте малините идобавете чията, маскарпонето и подсладителя. Разбъркайте добре и оставете да стегне за кратко.
Приготвяне на блатовете:
Разделете белтъците от жътъците. Разбийте белтъците със стевиолата на сняг. След като ги разбиете, добавете брашното от рожков и бъркайте до абсорбирането му от белтъците. Накрая прибавете и жълтъците един по един. Използвайте силиконова бъркалка за разбъркването. С нея става по лесно и сместа не спада. Сложете хартия за печене в тава с размери 30x20 см. Изсипете сместа и загладете отгоре. Печете на средно ниво в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Времето за печене е 10 минути. След това изключете фурната и оставете тавата вътре докато изстине. Но отворете вратичката на фурната. Когато блатът е напълно изстинал го разрежете на две по дължина. Намажете едната половина с крем и върху нея поставете втората половина блат. Нарежете на еднакви по големина пастички.
Приготвяне на глазурата: Моля изберете единият от двата варианта ( който е по удобен за вас и го предпочитате )
Първи вариант:
Загрейте на котлона или в микровълнова течната сметана но без да завира. Начупете шоколада. Бъркайте докато се разтопи шоколада и се получава течна и лъскава глазура.
Втори вариант:
Разтопете кокосовото масло на водна баня. След това добавете какаото и стевиолата. Разбъркайте добре. Трябва да бъркате бързо и енергично, за да получите съвършената глазура без топчета какао в нея. Потопете всяка пастичка в глазурата и поставете върху метална решетка за да се отцедят от излишната глазура. Ако използвате глазурата от първия вариант. Намажете пастичките отгоре обилно с глазура и оставете да се стича глазурата хаотично надолу по пастичките. Сложете да стегнат в хладилника. Украсете по-желание. Моите са украсени с разбита течна сметана и поръсени с орехи. Опитайте ги. Невероятно вкусни са. Топящи се в устата. Много меки и въздушни. С нежен пухкав и ароматен крем с малини. Освен че са вкусни и красиви, са полезни и здравословни. Препоръчвам ги горещо.
неделя, 26 юли 2020 г.
Кето сухи пасти с малинов крем
Продукти:
6 яйца
6 с.л брашно от рожков
1 ч.л стевиола течна
Есенция
За крема:
1 с.л чия
150 гр. маскарпоне
200 гр. пресни малини
1 ч.л течна стевиола
За глазурата
Първи вариант:
150 мл. течна сметана ( над 30 % )
100 гр. черен шоколад ( 70 % или 85 % )
1 ч.л течна стевиола
За глазурата
Втори вариант:
250 гр. кокосово масло
60 гр. натурално какао
2 ч.л течна стевиола
Приготвяне на крема:
Намачкайте малините идобавете чията, маскарпонето и подсладителя. Разбъркайте добре и оставете да стегне за кратко.
Приготвяне на блатовете:
Разделете белтъците от жътъците. Разбийте белтъците със стевиолата на сняг. След като ги разбиете, добавете брашното от рожков и бъркайте до абсорбирането му от белтъците. Накрая прибавете и жълтъците един по един. Използвайте силиконова бъркалка за разбъркването. С нея става по лесно и сместа не спада. Сложете хартия за печене в тава с размери 30x20 см. Изсипете сместа и загладете отгоре. Печете на средно ниво в предварително загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. Времето за печене е 10 минути. След това изключете фурната и оставете тавата вътре докато изстине. Но отворете вратичката на фурната. Когато блатът е напълно изстинал го разрежете на две по дължина. Намажете едната половина с крем и върху нея поставете втората половина блат. Нарежете на еднакви по големина пастички.
Приготвяне на глазурата: Моля изберете единият от двата варианта ( който е по удобен за вас и го предпочитате )
Първи вариант:
Загрейте на котлона или в микровълнова течната сметана но без да завира. Начупете шоколада. Бъркайте докато се разтопи шоколада и се получава течна и лъскава глазура.
Втори вариант:
Разтопете кокосовото масло на водна баня. След това добавете какаото и стевиолата. Разбъркайте добре. Трябва да бъркате бързо и енергично, за да получите съвършената глазура без топчета какао в нея. Потопете всяка пастичка в глазурата и поставете върху метална решетка за да се отцедят от излишната глазура. Ако използвате глазурата от първия вариант. Намажете пастичките отгоре обилно с глазура и оставете да се стича глазурата хаотично надолу по пастичките. Сложете да стегнат в хладилника. Украсете по-желание. Моите са украсени с разбита течна сметана и поръсени с орехи. Опитайте ги. Невероятно вкусни са. Топящи се в устата. Много меки и въздушни. С нежен пухкав и ароматен крем с малини. Освен че са вкусни и красиви, са полезни и здравословни. Препоръчвам ги горещо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар