неделя, 16 август 2020 г.

Пасти "Баунти" ( Кето-режим задържане )


Продукти за блата:

120 гр. масло

120 гр. черен шоколад над 80% 

2 яйца

Есенция ванилия

60 гр. кокосово брашно

20 гр. какао

Щипка сол


Продукти за крема:

200 мл. сладкарска неподсладена сметана 30 %

200 гр. крема сирене

100 гр. кокосови стърготини

Стевиола на прах или течна ( според вкуса )

Ванилия

15 гр. желатин + 40 мл. студена вода

За глазурата:

100 гр. черен шоколад над 80 %

60 мл. течна сметана 30 %

Приготвяне на блата:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Охладете и добавете ванилията и солта. Добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато. Прибавете и брашното и какаото. Така полученото гъсто тесто изсипете в малка продълговата тавичка с размери 25/16 която е покрита с хартия за печене. Печете около 20 мин. на 180 градуса. След изпичане охладете напълно блата.

Приготвяне на крема:

Разтворете желатина във водата за около 10 мин. През това време смесете крема сиренето, стевиолата и ванилията и разбийте с миксер на гладък крем. Добавете кокосовие стърготини и желатина и разбъркайте всичко с шпатула. Разбийте сметанта до твърди връхчета и смесете  другия крем. Разбъркайте с шпатула до хомогенност.

Сглобяване:

Върху изстиналия блат се разнася равномерно крема и се поставя в хладилника за около 1-2 часа за да стегне. Когато това стане се приготвя глазурата, като загреете сметанта без да завира и добавите начупения шоколад. Разбъркайте с шпатула до пълното разтопяване на шоколада. Охлажда се леко и се нанася върху пастите равномерно. Поставете сладкиша за още 1 час в хладилника. Извадете и нарежете на пастички, като украсите с оцветено със сладкарска боя крема сирене и поръсите с орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 16 август 2020 г.

Пасти "Баунти" ( Кето-режим задържане )


Продукти за блата:

120 гр. масло

120 гр. черен шоколад над 80% 

2 яйца

Есенция ванилия

60 гр. кокосово брашно

20 гр. какао

Щипка сол


Продукти за крема:

200 мл. сладкарска неподсладена сметана 30 %

200 гр. крема сирене

100 гр. кокосови стърготини

Стевиола на прах или течна ( според вкуса )

Ванилия

15 гр. желатин + 40 мл. студена вода

За глазурата:

100 гр. черен шоколад над 80 %

60 мл. течна сметана 30 %

Приготвяне на блата:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Охладете и добавете ванилията и солта. Добавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато. Прибавете и брашното и какаото. Така полученото гъсто тесто изсипете в малка продълговата тавичка с размери 25/16 която е покрита с хартия за печене. Печете около 20 мин. на 180 градуса. След изпичане охладете напълно блата.

Приготвяне на крема:

Разтворете желатина във водата за около 10 мин. През това време смесете крема сиренето, стевиолата и ванилията и разбийте с миксер на гладък крем. Добавете кокосовие стърготини и желатина и разбъркайте всичко с шпатула. Разбийте сметанта до твърди връхчета и смесете  другия крем. Разбъркайте с шпатула до хомогенност.

Сглобяване:

Върху изстиналия блат се разнася равномерно крема и се поставя в хладилника за около 1-2 часа за да стегне. Когато това стане се приготвя глазурата, като загреете сметанта без да завира и добавите начупения шоколад. Разбъркайте с шпатула до пълното разтопяване на шоколада. Охлажда се леко и се нанася върху пастите равномерно. Поставете сладкиша за още 1 час в хладилника. Извадете и нарежете на пастички, като украсите с оцветено със сладкарска боя крема сирене и поръсите с орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар