Продукти:
1 пакет кори за баница Фамилия
Около 100-120 гр. кашкавал
Около 200-250 гр. натрошено сирене
Около 50-60 гр. краве масло
Олио за намазване на корите
За заливката:
5 яйца
3 с.л олио
400 мл. газирана вода
Приготвяне:
Разстелете корите за баница. Намажете една кора с олио и я покрийте с друга кора. Отгоре поръсете навсякъде с натрошено сирене ( не обилно ) настържете малко кашкавал ( не обилно ) Навийте двете кори по дължината на хлабаво руло. Разрежете го на 6 еднакви рулца. В тепсийка с размери 30/20 подредете рулцата с разреза нагоре едно до друго. Напълнете цялата тепсийка.
Приготвяне на заливката:
Разбийте яйцата, прибавете олиото и газираната вода. Разбъркайте леко. Изсипете заливката навсякъде върху корите. Нарежете масло на малки парченца и ги поставете най отгоре. Печете баницата на 200 градуса за 35-40 мин. докато получи златист загар. Получава се много пухкава, въздушна и вкусна баница.
Няма коментари:
Публикуване на коментар