сряда, 24 март 2021 г.

Малиново-Спаначени пастички


Необходими продукти за блата:

3 яйца

200 гр. брашно + 1 бакпулвер  ( Ако използвате брашно на София мел за кекс, не слагайте бакпулвер )

130 гр. захар

100 гр. спанак

80 мл. олио

Щипка сол

Пече се в тавичка от фурната, която е с размери 30/40 см. В загрята фурна на 180 градуса ( около 13-14 минути ) 

Продукти за крема:

1 бр. банан ( по-малък )

100 мл. течна сладкарка сметана

120 гр. конфитюр от малини ( За по красив и наситен цвят можете да добавите малко червена сладкарска боя )

6-7 лъжици гъсто кисело мляко или йогурт

125 гр. крема сирене

100 гр. меко краве масло

100 гр. пудра захар

10 гр. желатин + 50 мл. вода за накисване на желатина

Украса по-желание:

Фигурките пеперудки оформяне: 

Нарисуваме на лист пеперудки. Нарязваме малки парченца хартия за печене. Налагме ги отгоре върху нарисуваната пеперудка. С разтопен шоколад, който сме сложили в пош, рисуваме върху очертанията. Поставяме ги в средата на разтворена книга. Целта е като се втвърди шоколада, крилцата на пеперудките да останат повдигнати.        


Начин на приготвяне на блата:

В купа разбийте яйцата заедно със захарта до пухкав крем. В друга купа , пасирайте спанака заедно с олиото на много гладко пюре ( Да няма едри парченца) Прибавете спаначеното пюре към яйчената смес. Разбъркайте. Добавете солта и брашното с бакпулвера, като бъркате с шпатула. Изсипете сместа в тепсийката. Изпечете. След изпичане оставете блата да изстине напълно.

Приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер маслото до побеляване. Добавете и пудрата захар. Разбийте до получаване на хубав крем. Намачкайте банана и го прибавете към сместа заедно със сметаната, киселото мляко и крема сиренето. Разбъркайте с миксера до получаване на хубав гъст крем. Изсипете и малиновият конфитюр ( червената боя ) Разтворете желатина във водата. След като набъбне, сложете го на водна баня да се втечни. Изсипете в крема и разбъркайте хубаво. Разрежете блата по ширина на две еднакви части. Намажете едната част равномерно с 1/2 от крема. Покрийте с другата част и отново намажете с останалия крем. Поставете пастите в хладилника да стегне крема. След което изрежете от всички страни по малко за да се получи хубав равен правоъгълник. Нарежете на 12 бр. еднакви пасти. Украсете по-желание. Неустоими са, вкусни са, леки са.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 24 март 2021 г.

Малиново-Спаначени пастички


Необходими продукти за блата:

3 яйца

200 гр. брашно + 1 бакпулвер  ( Ако използвате брашно на София мел за кекс, не слагайте бакпулвер )

130 гр. захар

100 гр. спанак

80 мл. олио

Щипка сол

Пече се в тавичка от фурната, която е с размери 30/40 см. В загрята фурна на 180 градуса ( около 13-14 минути ) 

Продукти за крема:

1 бр. банан ( по-малък )

100 мл. течна сладкарка сметана

120 гр. конфитюр от малини ( За по красив и наситен цвят можете да добавите малко червена сладкарска боя )

6-7 лъжици гъсто кисело мляко или йогурт

125 гр. крема сирене

100 гр. меко краве масло

100 гр. пудра захар

10 гр. желатин + 50 мл. вода за накисване на желатина

Украса по-желание:

Фигурките пеперудки оформяне: 

Нарисуваме на лист пеперудки. Нарязваме малки парченца хартия за печене. Налагме ги отгоре върху нарисуваната пеперудка. С разтопен шоколад, който сме сложили в пош, рисуваме върху очертанията. Поставяме ги в средата на разтворена книга. Целта е като се втвърди шоколада, крилцата на пеперудките да останат повдигнати.        


Начин на приготвяне на блата:

В купа разбийте яйцата заедно със захарта до пухкав крем. В друга купа , пасирайте спанака заедно с олиото на много гладко пюре ( Да няма едри парченца) Прибавете спаначеното пюре към яйчената смес. Разбъркайте. Добавете солта и брашното с бакпулвера, като бъркате с шпатула. Изсипете сместа в тепсийката. Изпечете. След изпичане оставете блата да изстине напълно.

Приготвяне на крема:

В купа разбийте с миксер маслото до побеляване. Добавете и пудрата захар. Разбийте до получаване на хубав крем. Намачкайте банана и го прибавете към сместа заедно със сметаната, киселото мляко и крема сиренето. Разбъркайте с миксера до получаване на хубав гъст крем. Изсипете и малиновият конфитюр ( червената боя ) Разтворете желатина във водата. След като набъбне, сложете го на водна баня да се втечни. Изсипете в крема и разбъркайте хубаво. Разрежете блата по ширина на две еднакви части. Намажете едната част равномерно с 1/2 от крема. Покрийте с другата част и отново намажете с останалия крем. Поставете пастите в хладилника да стегне крема. След което изрежете от всички страни по малко за да се получи хубав равен правоъгълник. Нарежете на 12 бр. еднакви пасти. Украсете по-желание. Неустоими са, вкусни са, леки са.








Няма коментари:

Публикуване на коментар