петък, 26 март 2021 г.

Хрупкави соленки "Кашкавалки"



Продукти:

2 бр. яйца

200 гр. масло на стайна температура

200 гр. кашкавал ( може да смесите различни видове кашкавал - пушен, английски чедър и др. )

200 гр. брашно

1/2 ч.л сол

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното. Направете кладенче в средата и изсипете яйцата, маслото, солта и предварително рендосания кашкавал. Разбъркайте всичко докато получите хубаво, нелепнещо тесто. Разделяме го на две части и прибираме в хладилника за около половин час за да стегне. Така ще ни е по лесно да го разточим. След като се е охладило, изваждаме едната част и я разточваме на кръг с дебелина 3-4 мм. Разрязваме го на 16 триъгълници. С помощта на накрайници за пош изрежете дупки, за да заприличат соленките на кашкавал на дупки. По същия начин процедирайте и с втората част от тестото. Наредете соленките върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Нека станат с хубав златен загар, за да са хрупкави. Обещавам ви, че ще се пристрастите и ще ги правите в двойни дози.








1 коментар:

  1. Здравейте!Невероятни соленки!Не съм виждала толкова интересни! Рецептата е великолепна! Поздравления!

    ОтговорИзтриване

петък, 26 март 2021 г.

Хрупкави соленки "Кашкавалки"



Продукти:

2 бр. яйца

200 гр. масло на стайна температура

200 гр. кашкавал ( може да смесите различни видове кашкавал - пушен, английски чедър и др. )

200 гр. брашно

1/2 ч.л сол

Начин на приготвяне:

В купа пресейте брашното. Направете кладенче в средата и изсипете яйцата, маслото, солта и предварително рендосания кашкавал. Разбъркайте всичко докато получите хубаво, нелепнещо тесто. Разделяме го на две части и прибираме в хладилника за около половин час за да стегне. Така ще ни е по лесно да го разточим. След като се е охладило, изваждаме едната част и я разточваме на кръг с дебелина 3-4 мм. Разрязваме го на 16 триъгълници. С помощта на накрайници за пош изрежете дупки, за да заприличат соленките на кашкавал на дупки. По същия начин процедирайте и с втората част от тестото. Наредете соленките върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Нека станат с хубав златен загар, за да са хрупкави. Обещавам ви, че ще се пристрастите и ще ги правите в двойни дози.








1 коментар:

  1. Здравейте!Невероятни соленки!Не съм виждала толкова интересни! Рецептата е великолепна! Поздравления!

    ОтговорИзтриване