сряда, 26 януари 2022 г.

Oформяне на питка N 7


 Питката е козуначна. Направена е от 1.300 гр. брашно. Тепсийката е с размери 32 см. ( може и 34 см. защото в случая не събрах всички фигури в 32 см. и стана малко сбита и при печенето се пропука на места )

Разделете тестото на 16 топки по 150 гр. На 2 места по 3 бр. за триъгълниците на 2 места по 3 бр. за листенцата. 3 броя за фигурите в средата. Останалата топка или за център или се разделя на малки топченца.

P.S. Aко питката е от 1 кг. брашно се разделя на 15 бр. топки по 100 гр. и 1 бр. около 120 гр.

























Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 26 януари 2022 г.

Oформяне на питка N 7


 Питката е козуначна. Направена е от 1.300 гр. брашно. Тепсийката е с размери 32 см. ( може и 34 см. защото в случая не събрах всички фигури в 32 см. и стана малко сбита и при печенето се пропука на места )

Разделете тестото на 16 топки по 150 гр. На 2 места по 3 бр. за триъгълниците на 2 места по 3 бр. за листенцата. 3 броя за фигурите в средата. Останалата топка или за център или се разделя на малки топченца.

P.S. Aко питката е от 1 кг. брашно се разделя на 15 бр. топки по 100 гр. и 1 бр. около 120 гр.

























Няма коментари:

Публикуване на коментар