събота, 26 ноември 2022 г.

Сладкиш с ябълки и бисквити

 


 Продукти:

Бисквити ( чаени или Petit Beurre )
3 ябълки ( голями )
100 гр. масло
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч смлени орехи
1 ч.ч брашно пълна ( Може да използвате брашно за кекс на София мел, но тогава не слагайте бакпулвер )
1 бакпулвер
4 яйца
Канела

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и намажете дъното на тавата с него. Наредете отгоре бисквитите. Тавичката е с размери 30/20 см. Обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Смесете ябълките с орехите и канелата. Покрийте бисквитите с ябълковата смес. В дълбока купа разбийте яйцата със захарта до гъст крем. Прибавете брашното и бакпулвера. Получената смес изсипете върху ябълките. Печете в топла фурна на 180 градуса до суха клечка. Около 30 мин. Охладения сладкиш поръсете с пудра захар.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 26 ноември 2022 г.

Сладкиш с ябълки и бисквити

 


 Продукти:

Бисквити ( чаени или Petit Beurre )
3 ябълки ( голями )
100 гр. масло
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч смлени орехи
1 ч.ч брашно пълна ( Може да използвате брашно за кекс на София мел, но тогава не слагайте бакпулвер )
1 бакпулвер
4 яйца
Канела

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и намажете дъното на тавата с него. Наредете отгоре бисквитите. Тавичката е с размери 30/20 см. Обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Смесете ябълките с орехите и канелата. Покрийте бисквитите с ябълковата смес. В дълбока купа разбийте яйцата със захарта до гъст крем. Прибавете брашното и бакпулвера. Получената смес изсипете върху ябълките. Печете в топла фурна на 180 градуса до суха клечка. Около 30 мин. Охладения сладкиш поръсете с пудра захар.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар