неделя, 29 януари 2023 г.

Начин на оформяне на питка N 8

 


 Тестото е направено от 1 кг. брашно. Тепсийката е с размери 30 см.

Разделете тестото на 20 еднакви части. Оформете ги на топчета. Всяко топче разточете във форма на елипса с размери 20/15. Елипсата намажете с масло и поръсете със сирене. Захлупете едната страна върху другата ( по дължина през средата ) Разрежете на три ленти ( както е показано на снимката ) Сплетете на плитка. Навийте плитката на руло. Обърнете и поставете формичката в тавичка покрита с хартия за печене. По същия начин процедирайте и с останалите топки. Подредете красиво в тавичката.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 29 януари 2023 г.

Начин на оформяне на питка N 8

 


 Тестото е направено от 1 кг. брашно. Тепсийката е с размери 30 см.

Разделете тестото на 20 еднакви части. Оформете ги на топчета. Всяко топче разточете във форма на елипса с размери 20/15. Елипсата намажете с масло и поръсете със сирене. Захлупете едната страна върху другата ( по дължина през средата ) Разрежете на три ленти ( както е показано на снимката ) Сплетете на плитка. Навийте плитката на руло. Обърнете и поставете формичката в тавичка покрита с хартия за печене. По същия начин процедирайте и с останалите топки. Подредете красиво в тавичката.















Няма коментари:

Публикуване на коментар