неделя, 9 април 2023 г.

Oформяне на питка N:10

 


Teстото е от 1 кг. брашно

Разделете вече умесенoто тесто на 3 по-голями тoпки и 7 бр. по-малки. По-голямите 3 топки разточете с точилка на кръгове с размери 29 см. По между им намажете с масло. Постaвете ги в тепсийка с размери 30 см., която е покрита с хартия за печене. Разрежете кръглите платки на 8 равни триъгълника, като не ги разрязвате докрай ( има снимка ) На четири от триъгълниците направете разрези в средата и промушете в тях връхчето на триъгълника за да оформите листенце. А останалите триъгълници просто обърнете назад и подмушнете ( има снимка ) Останалите 7 топки разточете на дълги елипсовидни форми. Разрежете ги на 3 еднакви части по-дължината ( има снимка ) и сплетете на плитка. Самата плитка навийте на стегнато рулце и обърнете. Така се получават красиви розички. Подредете ги и седемте за център в средата на питката. Оставете да втаса.

 










Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 9 април 2023 г.

Oформяне на питка N:10

 


Teстото е от 1 кг. брашно

Разделете вече умесенoто тесто на 3 по-голями тoпки и 7 бр. по-малки. По-голямите 3 топки разточете с точилка на кръгове с размери 29 см. По между им намажете с масло. Постaвете ги в тепсийка с размери 30 см., която е покрита с хартия за печене. Разрежете кръглите платки на 8 равни триъгълника, като не ги разрязвате докрай ( има снимка ) На четири от триъгълниците направете разрези в средата и промушете в тях връхчето на триъгълника за да оформите листенце. А останалите триъгълници просто обърнете назад и подмушнете ( има снимка ) Останалите 7 топки разточете на дълги елипсовидни форми. Разрежете ги на 3 еднакви части по-дължината ( има снимка ) и сплетете на плитка. Самата плитка навийте на стегнато рулце и обърнете. Така се получават красиви розички. Подредете ги и седемте за център в средата на питката. Оставете да втаса.

 










Няма коментари:

Публикуване на коментар