Необходими продукти:
600-700 гр. пилешко филе
2 глави кромид лук
5-6 гъби печурки
2 бр. малки тиквички
2 бр. зелени чушки
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
3-4 скилидки чесън
50 мл. олио
1 с.л вегета или пикантина за ястия
За соса:
1-2 с.л ябълков оцет
150 мл. тъмен соев сос
100-150 мл. сос барбекю или кетчуп
1 с.л мед
1 с.л царевично нишесте
30 мл. студена вода
Черен пипер
За овалване на пилешкото:
1-2 с.л царевично нишесте и 1 белтък
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на тънки жулиени. Прибавете към него нишестето и белтъка. Разбъркайте всичко много хубаво и оставете в хладилник за 1 час. Нарежете всички зеленчуци на по едри парчета и задушете в тиган заедно с олиото, докато останат хрупкави. Извадете зеленчуците от тигана и ги сложете настрана. В същия тиган сложете малко олио и прибавете пилешките жулиени. Пържете до получаване на лека златиста коричка. Изсипете зеленчуците при пилешкото месо и леко разбъркайте. Междувременно смесете всички съставки за соса. Разбъркайте хубаво до хомогенна смес. Добавете соса към пилешкото със зеленчуците, разбъркайте до поемането му от зеленчуците. Гответе още 3 минути и махнете от котлона.
Да ви е вкусно!