сряда, 15 май 2019 г.
Палачинки
300 мл. прясно мляко
300 мл. газирана вода
2 бр. яйца
220 гр. брашно
щипка сол
щипка захар
1-2 с.л олио
P.S. Aко желаете да си направите какаови палачинки, просто към тази смес добавете 40 гр. какао и 3 с.л кафява захар.
Приготвяне:
В купа се разбиват яйцата, солта, захарта, олиото. Добавят се прясното мляко, газираната вода и брашното. Всичко се разбърква хубаво до получаване на палачинково тесто. Поставете в хладилник за 30 минути. Сами преценете гъстотата на тестото. А това най-лесно става като изпържите първата палачинка. Ако не е както трябва просто поправете тестото, като съответно прибавите още малко брашно или пък мляко. Изпържете в тиган с незалепващо покритие, намажете леко с мазнина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
сряда, 15 май 2019 г.
Палачинки
300 мл. прясно мляко
300 мл. газирана вода
2 бр. яйца
220 гр. брашно
щипка сол
щипка захар
1-2 с.л олио
P.S. Aко желаете да си направите какаови палачинки, просто към тази смес добавете 40 гр. какао и 3 с.л кафява захар.
Приготвяне:
В купа се разбиват яйцата, солта, захарта, олиото. Добавят се прясното мляко, газираната вода и брашното. Всичко се разбърква хубаво до получаване на палачинково тесто. Поставете в хладилник за 30 минути. Сами преценете гъстотата на тестото. А това най-лесно става като изпържите първата палачинка. Ако не е както трябва просто поправете тестото, като съответно прибавите още малко брашно или пък мляко. Изпържете в тиган с незалепващо покритие, намажете леко с мазнина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар