петък, 17 април 2020 г.

Пухкав блат за торти




Блат за торти във форма за торта с размери 26 или 28 см. Само с три съставки Много пухкaв и сполучлив.

Продукти:

6 броя яйца
180 гр. захар
160 гр. брашно
Есенция

Блат за торта във форма за торта с размери 18/20 см.

Продукти:

4 бр. яйца

130 гр. захар

110 гр. брашно

Есенция





Блат за торта във форма за торта с размери 26 или 28 см. И продълговата форма с размери 35/25 см.

Продукти:

8 бр. яйца

240 гр. захар

220 гр. брашно

Есенция


Приготвяне на блатовете:

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с половината захар на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Белтъците се прибавят на порций към жълтъците, като се разбъркват внимателно с шпатула до хомогенност. Прибавя се пресятото брашно, като се разбърква много внимателно, за да не спадне яйчената смес. Така получената смес се изсипва във форма за торта с размери 26 или 28 см. която е покрита с хартия за печене. ( Или разделете сместа на 3 равни части и печете поотделно 3 блата ) Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на блата. Блата трябва да изстине напълно. След което разрежете на 3 еднакви блата. Може да прочетете тук как става разрязването на блатовете.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 17 април 2020 г.

Пухкав блат за торти




Блат за торти във форма за торта с размери 26 или 28 см. Само с три съставки Много пухкaв и сполучлив.

Продукти:

6 броя яйца
180 гр. захар
160 гр. брашно
Есенция

Блат за торта във форма за торта с размери 18/20 см.

Продукти:

4 бр. яйца

130 гр. захар

110 гр. брашно

Есенция





Блат за торта във форма за торта с размери 26 или 28 см. И продълговата форма с размери 35/25 см.

Продукти:

8 бр. яйца

240 гр. захар

220 гр. брашно

Есенция


Приготвяне на блатовете:

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с половината захар на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Белтъците се прибавят на порций към жълтъците, като се разбъркват внимателно с шпатула до хомогенност. Прибавя се пресятото брашно, като се разбърква много внимателно, за да не спадне яйчената смес. Така получената смес се изсипва във форма за торта с размери 26 или 28 см. която е покрита с хартия за печене. ( Или разделете сместа на 3 равни части и печете поотделно 3 блата ) Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на блата. Блата трябва да изстине напълно. След което разрежете на 3 еднакви блата. Може да прочетете тук как става разрязването на блатовете.







Няма коментари:

Публикуване на коментар