Блат за торти във форма за торта с размери 26 или 28 см. Само с три съставки Много пухкaв и сполучлив.
Продукти:
6 броя яйца
180 гр. захар
160 гр. брашно
Есенция
Блат за торта във форма за торта с размери 18/20 см.
Продукти:
4 бр. яйца
130 гр. захар
110 гр. брашно
Есенция
Блат за торта във форма за торта с размери 26 или 28 см. И продълговата форма с размери 35/25 см.
Продукти:
8 бр. яйца
240 гр. захар
220 гр. брашно
Есенция
Приготвяне на блатовете:
Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с половината захар на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Белтъците се прибавят на порций към жълтъците, като се разбъркват внимателно с шпатула до хомогенност. Прибавя се пресятото брашно, като се разбърква много внимателно, за да не спадне яйчената смес. Така получената смес се изсипва във форма за торта с размери 26 или 28 см. която е покрита с хартия за печене. ( Или разделете сместа на 3 равни части и печете поотделно 3 блата ) Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на блата. Блата трябва да изстине напълно. След което разрежете на 3 еднакви блата. Може да прочетете тук как става разрязването на блатовете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар