петък, 30 октомври 2015 г.

Кекс зебра


Продукти:

2 ч.ч брашно (от самонабухващото става хубав кекса)
2 с.л какао
1 пакет бакпулвер (ако е с обикновено брашно)
100 мл. олио
200 мл прясно мляко
1 ч.ч захар с връх
4 броя яйца

Приготвяне:

Разбиват се яйцата с захарта до побеляване . Добавя се прясно мляко , олиото и накрая брашното с бакпулвера . Разбърква се добре и се разделя сместа на две части , в едната изсипвате какаото . В тавичка покрита с хартия с рамер - 28 см изсипваме в средата 1 с.л от бялата смес . Върху нея изсипваме 1 с.л от кафявата смес и така да изчерпване на двете смеси.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса




Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 30 октомври 2015 г.

Кекс зебра


Продукти:

2 ч.ч брашно (от самонабухващото става хубав кекса)
2 с.л какао
1 пакет бакпулвер (ако е с обикновено брашно)
100 мл. олио
200 мл прясно мляко
1 ч.ч захар с връх
4 броя яйца

Приготвяне:

Разбиват се яйцата с захарта до побеляване . Добавя се прясно мляко , олиото и накрая брашното с бакпулвера . Разбърква се добре и се разделя сместа на две части , в едната изсипвате какаото . В тавичка покрита с хартия с рамер - 28 см изсипваме в средата 1 с.л от бялата смес . Върху нея изсипваме 1 с.л от кафявата смес и така да изчерпване на двете смеси.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса




Няма коментари:

Публикуване на коментар