събота, 31 октомври 2015 г.
Tирамису
Продукти:
3 жълтъка
Горчиво какао
40 броя бишкоти
250 гр.захар
3 к.ч силно кафе еспресо
300 гр. течна сладкарска сметана
2 с.л коняк
300 гр . сирене маскарпоне
Приготвяне:
Разбиите жълтъците със захарта на водна баня докато сместа побелее. Отделно разбиите хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчната смес а след това и маскарпонето и разбъркайте. На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем.Топете всяка бишкота в сместа от коняк и кафе и я редете върху крема. Вурху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчивото какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покриите с крем отгоре с какао. Оставете половин ден в хладилника
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
събота, 31 октомври 2015 г.
Tирамису
Продукти:
3 жълтъка
Горчиво какао
40 броя бишкоти
250 гр.захар
3 к.ч силно кафе еспресо
300 гр. течна сладкарска сметана
2 с.л коняк
300 гр . сирене маскарпоне
Приготвяне:
Разбиите жълтъците със захарта на водна баня докато сместа побелее. Отделно разбиите хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчната смес а след това и маскарпонето и разбъркайте. На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем.Топете всяка бишкота в сместа от коняк и кафе и я редете върху крема. Вурху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчивото какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покриите с крем отгоре с какао. Оставете половин ден в хладилника
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар