събота, 31 октомври 2015 г.

Tирамису



Продукти:

3 жълтъка
Горчиво какао
40 броя бишкоти
250 гр.захар
3 к.ч силно кафе еспресо
300 гр. течна сладкарска сметана
2 с.л коняк
300 гр . сирене маскарпоне

Приготвяне:

Разбиите жълтъците със захарта на водна баня докато сместа побелее. Отделно разбиите хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчната смес а след това и маскарпонето и разбъркайте. На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем.Топете всяка бишкота в сместа от коняк и кафе и я редете върху крема. Вурху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчивото какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покриите с крем отгоре с какао. Оставете половин ден в хладилника






Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 31 октомври 2015 г.

Tирамису



Продукти:

3 жълтъка
Горчиво какао
40 броя бишкоти
250 гр.захар
3 к.ч силно кафе еспресо
300 гр. течна сладкарска сметана
2 с.л коняк
300 гр . сирене маскарпоне

Приготвяне:

Разбиите жълтъците със захарта на водна баня докато сместа побелее. Отделно разбиите хубаво течна сладкарска сметана. Прибавете сметаната към яйчната смес а след това и маскарпонето и разбъркайте. На дъното на правоъгълна тавичка разстелете малко крем.Топете всяка бишкота в сместа от коняк и кафе и я редете върху крема. Вурху първия ред бишкоти разстелете крем и отгоре поръсете с горчивото какао. Наредете втори ред натопени в кафе бишкоти и отново покриите с крем отгоре с какао. Оставете половин ден в хладилника






Няма коментари:

Публикуване на коментар