Продукти:
За тестото: 1 яйце , 300 мл. хладка вода , 1/2 кубче мая , 1/2 ч.л захар , 1 ч.л сол , 500 гр брашно
За оформяне на топките: 50 грама масло + 4 с.л олио
За крема: 80 грама масло , 3 с.л брашно , 150 грама сирене + малко вода защото кашата се сгъстява
За намазване: 1 яйце с малко олио
Приготвяне:
Замесване на тестото: В хладка вода слагаме маята , захарта и солта. Разбъркваме добре до разтваряне на маята. В голяма купа пресяваме половината от брашното. Правим кладенче и в средата изсипваме , яйцето и сместа с маята. Започваме да месим , като добавяме и осаналото брашно до получаване на еластично тесто. Оставя се да втаса на топло покрито с кърпа за 40 минути. След като е втасало тестото се разделя на 6 топки , и всяка една от тях на още 3 . Топят се в маслото смесено с олиото и се нареждат в тавата. Втасва 20 мин. Маже се с крема и се оставя да втаса още 10 мин. Накрая се намазва с яйцето+олиото. Пекат се в загрята фурна на 170 градуса за около 30 мин. Да ви е сладко
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/










Няма коментари:
Публикуване на коментар