Продукти:
2 яйца
300 мл. прясно мляко
100 гр. масло
20 гр . мая
3 с.л захар
1 ч.л сол
ванилия
600-700 гр. брашно
За поръсване: Пудра захар
За пълнежа по-желание: Ванилов крем, нутела или мармалад
Приготвяне:
В 50 мл. от млякото разтваряме маята с 1 с.л от захарта и 1 с.л от брашното .Оставете да шупне. С миксер се разбиват яйцата.Добавете останалата захар, сол, разтопеното масло, ванилия, шупналата мая.Постепенно добавяме брашно и мляко (тестото трябва да се тегли не да се къса) 2 с.л мляко , 2 с.л брашно и пак 2 с.л мляко , 2 с.л брашно и така до изчерпване на брашното и млякото.Покриите тестото с кухненска кърпа и го оставете да втаса. Втасалото тесто го примесете.Оставете втори път да втаса.Тестото изсипете на плот поръсен с брашно.Примесете тестото , покрийте го с кърпа и го оставете за 15 минути.Разточете го на кора дебела 1 см. и с чаша 8-10 см, вадете кръгове.Редим ги върху кърпа на разстояние.Оставете ги за 20 минути.Обърнете ги така че страната която е била отгоре да мине отдолу и пак ги оставете за 10 минити.Пържим в загрято олио, като ги пускате първо на противоположна страна , тази която е била отгоре а не към кърпата.Вадете ги на кухненска хартия.Пълнят се с крем и се ръсят с пудра захар
Рецептата е взаимствана от блога на Ваня Джорджевич
Няма коментари:
Публикуване на коментар