неделя, 22 ноември 2015 г.

Ябълков пай с крем


Продукти:

За блата:

125 гр. масло
125. гр захар
250 гр. брашно
1/2 бакпулвер
1 яйце
1 ванилова захар
4 ябълки обелени и нарязани на парчета

За крема:

600 мл.  сладкарска сметана
1 пакет пудинг ванилия (38 гр)
5 с.л захар
1 ванилова захар
щипка сол

Приготвяне:

За блата, от изброените по-горе 6 продукта се омесва тесто, увиваме го в кухненско фолио, и го оставяме за 30 мин. в хладилника.
За крема, изброените 5 продукта смесваме и слагаме на котлона да заврят. Като постоянно бъркаме, бързо загаря.
След това тестото се разточва, изместваме го внимателно в кръгла форма за печене (26см) и се притиска леко към дъното и стените.
Подреждаме ябълките и изсипваме още горещия крем върху тях.
Печем в загрята фурна на 170 градуса ~ 70-80 минути!






Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 22 ноември 2015 г.

Ябълков пай с крем


Продукти:

За блата:

125 гр. масло
125. гр захар
250 гр. брашно
1/2 бакпулвер
1 яйце
1 ванилова захар
4 ябълки обелени и нарязани на парчета

За крема:

600 мл.  сладкарска сметана
1 пакет пудинг ванилия (38 гр)
5 с.л захар
1 ванилова захар
щипка сол

Приготвяне:

За блата, от изброените по-горе 6 продукта се омесва тесто, увиваме го в кухненско фолио, и го оставяме за 30 мин. в хладилника.
За крема, изброените 5 продукта смесваме и слагаме на котлона да заврят. Като постоянно бъркаме, бързо загаря.
След това тестото се разточва, изместваме го внимателно в кръгла форма за печене (26см) и се притиска леко към дъното и стените.
Подреждаме ябълките и изсипваме още горещия крем върху тях.
Печем в загрята фурна на 170 градуса ~ 70-80 минути!






Няма коментари:

Публикуване на коментар