понеделник, 23 ноември 2015 г.
Солети -Пури
Продукти:
200 гр.олио
2 яйца
2.ч.л сол
200 гр. кисело мляко
2 ч.л сода бикарбонат
550 гр. брашно
настърган кашкавал , сирене (по-желание вътре в тестото)
За намазване:
1 яйце
2 ч.л червен пипер
Още:
Сусам за наръсване
Приготвяне:
В съд сипете олио, сол и 2 яйца.Разбъркайте с вилица.Добавете и шупналата сода в киселото мляко.Постепенно добавете брашно за меко тесто.Веднага се разточва на правоъгълна кора 0,5 мм.Цялата кора се намазва с разбито яйце с червен пипер.Поръсва се обилно със сусам.Режат се ленти дълги 40 см и широки 2 см.Прегъват се на две , така че намазаната страна да бъде отвън и се навива, лявата ръка върти на ляво,дясната на дясно.Редат се върху тава с хартия като има разстояние между тях.Печем до златисто на 180 градуса
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
понеделник, 23 ноември 2015 г.
Солети -Пури
Продукти:
200 гр.олио
2 яйца
2.ч.л сол
200 гр. кисело мляко
2 ч.л сода бикарбонат
550 гр. брашно
настърган кашкавал , сирене (по-желание вътре в тестото)
За намазване:
1 яйце
2 ч.л червен пипер
Още:
Сусам за наръсване
Приготвяне:
В съд сипете олио, сол и 2 яйца.Разбъркайте с вилица.Добавете и шупналата сода в киселото мляко.Постепенно добавете брашно за меко тесто.Веднага се разточва на правоъгълна кора 0,5 мм.Цялата кора се намазва с разбито яйце с червен пипер.Поръсва се обилно със сусам.Режат се ленти дълги 40 см и широки 2 см.Прегъват се на две , така че намазаната страна да бъде отвън и се навива, лявата ръка върти на ляво,дясната на дясно.Редат се върху тава с хартия като има разстояние между тях.Печем до златисто на 180 градуса
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар