петък, 3 февруари 2017 г.
Рогчета
Продукти:
100 мл. вода
1 с.л захар
1/4 кубче мая (10гр.)
2 яйца
50 мл. олио
150 гр. мас ( на стайна температура не стопена)
1 ч.л сол
500 гр. брашно
150 гр. сирене
Приготвяне:
В хладката вода , разтваряме захарта и маята.Отделно разбиваме едно яйце с олиото.Пресяваме брашното ,смесваме го със солта и правим в средата кладенче.Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето.Започваме да месим до като се образува нелепнещо тесто.Покриваме го с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути.Разделяме тестото на 4 части.Всяка разточваме на правоъгълник с дебелина 5 мм и в единипт дълъг край слагаме плънка.Навиваме на стегнато руло и нарязваме на парчета с дължина 10 см. Оставяме ги да втасат в тава покрита с хартия.Мажем с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15-20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
петък, 3 февруари 2017 г.
Рогчета
Продукти:
100 мл. вода
1 с.л захар
1/4 кубче мая (10гр.)
2 яйца
50 мл. олио
150 гр. мас ( на стайна температура не стопена)
1 ч.л сол
500 гр. брашно
150 гр. сирене
Приготвяне:
В хладката вода , разтваряме захарта и маята.Отделно разбиваме едно яйце с олиото.Пресяваме брашното ,смесваме го със солта и правим в средата кладенче.Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето.Започваме да месим до като се образува нелепнещо тесто.Покриваме го с кърпа и оставяме да втаса за 30 минути.Разделяме тестото на 4 части.Всяка разточваме на правоъгълник с дебелина 5 мм и в единипт дълъг край слагаме плънка.Навиваме на стегнато руло и нарязваме на парчета с дължина 10 см. Оставяме ги да втасат в тава покрита с хартия.Мажем с жълтък и печем в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15-20 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар