петък, 3 февруари 2017 г.

Солени мъфини с крема сирене



Продукти:

1 яйце
200 мл. прясно мляко
1 суха мая (7гр.)
100 мл. олио
470 гр. брашно
1 ч.л захар
1 ч.л сол

За плънката:

200 гр. сирене

Още:

яйце за намазване
сусам

Приготвяне:

В топлото прясно мляко разтворете мая, захар и 1 с,л брашно.Оставете да шупне.В пресято брашно добавете сол , леко разбито яйце,олио и шупналата мая.Замесете меко тесто.Оставете тестото за 15 минути да си почине.Разделете тестото на 12 равни части (или 65  гр. всяко).Оформете топчета.Всяко топче разточвате на тънка правоъгълна кора 14-18 см. От едната страна от половината надолу нарязвате на ленти 1 см. до края. От другата страна намазвате с крема сирене.Навивате на руло , като започвате от страната на крема сиренето.Оформяте охлюв и редите в форма за мъфини , намазана с олио.По същия начин направете и останалите.Оставете ги за 15 минути . Намажете с леко разбито яйце и поръсете със сусам.Печете на 200 градуса



















                                                     Рецептата е взета от блога на Ваня Джорджевич

1 коментар:

петък, 3 февруари 2017 г.

Солени мъфини с крема сирене



Продукти:

1 яйце
200 мл. прясно мляко
1 суха мая (7гр.)
100 мл. олио
470 гр. брашно
1 ч.л захар
1 ч.л сол

За плънката:

200 гр. сирене

Още:

яйце за намазване
сусам

Приготвяне:

В топлото прясно мляко разтворете мая, захар и 1 с,л брашно.Оставете да шупне.В пресято брашно добавете сол , леко разбито яйце,олио и шупналата мая.Замесете меко тесто.Оставете тестото за 15 минути да си почине.Разделете тестото на 12 равни части (или 65  гр. всяко).Оформете топчета.Всяко топче разточвате на тънка правоъгълна кора 14-18 см. От едната страна от половината надолу нарязвате на ленти 1 см. до края. От другата страна намазвате с крема сирене.Навивате на руло , като започвате от страната на крема сиренето.Оформяте охлюв и редите в форма за мъфини , намазана с олио.По същия начин направете и останалите.Оставете ги за 15 минути . Намажете с леко разбито яйце и поръсете със сусам.Печете на 200 градуса



















                                                     Рецептата е взета от блога на Ваня Джорджевич

1 коментар: