сряда, 16 декември 2015 г.

Ванилни кравайчета (Ванилени рохлички)



Това е рецепта на Natalina за Чешки сладки.Много вкусни стават и горещо ви ги препоръчвам!

Продукти:

150 гр. брашно
70 гр. пшенично нишесте
70 гр. пудра захар
80 гр. смлени орехи
150 гр. масло със стайна температура
2 жълтъка
1 ванилия
По-желание в сместа може да сложите  настъргана лимонова кора или наситно нарязани захаросани портокалови корички.Така стават по ароматни сладките

За овалване:

120 гр. пудра захар смесена със 2-3 пакетчета ванилия

Приготвяне:

В купа пресейте брашното.Към него се прибавят нишестето , захарта и смлените орехи.Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото на късчета.Замесва се гладко тесто , което се оставя в хладилника за 5-6 часа да отпочине.Като преди да го сложите в хладилник го оформете на руло. Като го извадите и почнете да оформяте сладките , се режaт еднакви по големина колелца (всяко от по 10 гр,).Всяко се оформя на пръчица 6-7 см. дълга и около 1 см. дебела. Краищата се завиват под формата на буква ''С''. Нареждат се в тава покрита с хартия и се пекът на 180 градуса по порозовяване.Не бива да се препичат , за да не станат твърди. Още докато са топли се овалват в пудрата захар ароматизирна с ванилия. Излизат около 35 бр.Съхраняват се в картонена кутия , на хладно място. Издържат поне месец и половина.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 16 декември 2015 г.

Ванилни кравайчета (Ванилени рохлички)



Това е рецепта на Natalina за Чешки сладки.Много вкусни стават и горещо ви ги препоръчвам!

Продукти:

150 гр. брашно
70 гр. пшенично нишесте
70 гр. пудра захар
80 гр. смлени орехи
150 гр. масло със стайна температура
2 жълтъка
1 ванилия
По-желание в сместа може да сложите  настъргана лимонова кора или наситно нарязани захаросани портокалови корички.Така стават по ароматни сладките

За овалване:

120 гр. пудра захар смесена със 2-3 пакетчета ванилия

Приготвяне:

В купа пресейте брашното.Към него се прибавят нишестето , захарта и смлените орехи.Размесват се и след това се прибавят жълтъците и маслото на късчета.Замесва се гладко тесто , което се оставя в хладилника за 5-6 часа да отпочине.Като преди да го сложите в хладилник го оформете на руло. Като го извадите и почнете да оформяте сладките , се режaт еднакви по големина колелца (всяко от по 10 гр,).Всяко се оформя на пръчица 6-7 см. дълга и около 1 см. дебела. Краищата се завиват под формата на буква ''С''. Нареждат се в тава покрита с хартия и се пекът на 180 градуса по порозовяване.Не бива да се препичат , за да не станат твърди. Още докато са топли се овалват в пудрата захар ароматизирна с ванилия. Излизат около 35 бр.Съхраняват се в картонена кутия , на хладно място. Издържат поне месец и половина.














Няма коментари:

Публикуване на коментар