събота, 19 декември 2015 г.
Целувки
Различни рецепти съм срещала за приготвянето на целувки , но тази мога да кажа на 100 % че е успешна.Целувките са с неповторим вкус и се топят в устата
Продукти:
4 бр. белтъци от голями яйца или 5 бр. от малки яйца
2 ч.ч кристална захар
1 бр. ванилия
Приготвяне:
Смесваме белтъците със захарта.Поставяме ги в подходящ съд на котлона на водна баня.Бъркаме с тел до разтопяването на захарта.Сваляме от котлона и бием продължително с миксер 15 мин. до получаване на гъста смес.Толкова гъста че когато обърнем купата надолу , сместа да не пада.Изсипваме белтъчната смес в пош с подходящ накрайник и шприцоваме целувки върху покрита тава с хартия.Печем на 100 градуса за 1 час.Изключваме фурната и оставяме да изстинат.Излизат около 45 бр. целувки.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
събота, 19 декември 2015 г.
Целувки
Различни рецепти съм срещала за приготвянето на целувки , но тази мога да кажа на 100 % че е успешна.Целувките са с неповторим вкус и се топят в устата
Продукти:
4 бр. белтъци от голями яйца или 5 бр. от малки яйца
2 ч.ч кристална захар
1 бр. ванилия
Приготвяне:
Смесваме белтъците със захарта.Поставяме ги в подходящ съд на котлона на водна баня.Бъркаме с тел до разтопяването на захарта.Сваляме от котлона и бием продължително с миксер 15 мин. до получаване на гъста смес.Толкова гъста че когато обърнем купата надолу , сместа да не пада.Изсипваме белтъчната смес в пош с подходящ накрайник и шприцоваме целувки върху покрита тава с хартия.Печем на 100 градуса за 1 час.Изключваме фурната и оставяме да изстинат.Излизат около 45 бр. целувки.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар