сряда, 9 декември 2015 г.

Пухкав соден хляб



Продукти:

4 ч.ч брашно
1 1/2 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л сол
2 ч.ч кисело мляко

Приготвяне:

Пресейте брашното заедно със солта.В киселото мляко сипете содатa и разбъркайте.Изсипете при брашното и с вилица намачкайте докато получите грубо тесто.Сложете тестото на плота и само за 30 секунди го доoмесете с малко брашно.Така получената топка от тесто сложете в продълговата форма покрита с хартия или в обикновена кръгла тепсийка. С нож направете разрези отгоре.Изпечете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.Извадете го от фурната и след като изстине тогава го нарежете.Хлябът се напуква на различни места.След изпичане трябва да се получи плътна и твърда хрупкава коричка.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 9 декември 2015 г.

Пухкав соден хляб



Продукти:

4 ч.ч брашно
1 1/2 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л сол
2 ч.ч кисело мляко

Приготвяне:

Пресейте брашното заедно със солта.В киселото мляко сипете содатa и разбъркайте.Изсипете при брашното и с вилица намачкайте докато получите грубо тесто.Сложете тестото на плота и само за 30 секунди го доoмесете с малко брашно.Така получената топка от тесто сложете в продълговата форма покрита с хартия или в обикновена кръгла тепсийка. С нож направете разрези отгоре.Изпечете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.Извадете го от фурната и след като изстине тогава го нарежете.Хлябът се напуква на различни места.След изпичане трябва да се получи плътна и твърда хрупкава коричка.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар