неделя, 22 май 2016 г.

Дърпана баница



Продукти:

600 гр. брашно
240 мл. вода
2 яйца
1 ч.л сол
1 с.л олио
1 с.л оцет
200 мл. олио ( За ''накисване'' на топките и намазване на вече готовите кори)
200 гр. сирене

Приготвяне:

Замесваме меко тесто от продуктите и разделяме на 6 топки. Оставете ги да починат в олиото, като ги сплескате малко за да ги облие. Така ги оставяме да се отпуснат за 30 минути. Върху платнена покривка, всяка топка разтегляме на възможно най тънък лист и изрязваме крайщата, където има нужда ако са одебелени. Напръскваме с олио и поръсваме със сирене. С помощта на кърпа завиваме на руло. В намазнена тавичка редим като охлюв всяка кора. Отгоре отново напръскваме с олио върху цялата повърхност. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

                                         Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/










Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 22 май 2016 г.

Дърпана баница



Продукти:

600 гр. брашно
240 мл. вода
2 яйца
1 ч.л сол
1 с.л олио
1 с.л оцет
200 мл. олио ( За ''накисване'' на топките и намазване на вече готовите кори)
200 гр. сирене

Приготвяне:

Замесваме меко тесто от продуктите и разделяме на 6 топки. Оставете ги да починат в олиото, като ги сплескате малко за да ги облие. Така ги оставяме да се отпуснат за 30 минути. Върху платнена покривка, всяка топка разтегляме на възможно най тънък лист и изрязваме крайщата, където има нужда ако са одебелени. Напръскваме с олио и поръсваме със сирене. С помощта на кърпа завиваме на руло. В намазнена тавичка редим като охлюв всяка кора. Отгоре отново напръскваме с олио върху цялата повърхност. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40 минути.

                                         Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/










Няма коментари:

Публикуване на коментар