вторник, 17 май 2016 г.

Фунийки с домашен крем



Продукти:

2 бр. яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч.ч олио
брашно около 700 гр.
шоколадови пръчици за декорация

За крема:
1 литър прясно мляко
1 ч.ч захар
3 бр. яйца
6 с.л брашно
1 ванилия
75 гр. масло

Приготвяне:

От изброените продукти се умесва меко, но не лепкаво тесто. Тестото се разточва на 0,5 см дебелина и се нарязва на ленти широки 2 см. и дълги 30 см. Около всяка формичка се увиват лентите като се застъпват. Пекът се в нагорещена фурна на 180 градуса до порозовяване. След изпичане още докато са топли се махат формичките от тестото.

Приготвяне на крема:

В тенджера се изсипва млякото и захарта. След като заври се разбърква до разтопяване на захарта. Яйцата и брашното се разбиват добре, като се разреждат малко с мляко. На тънка струйка се прибавя към горещото мляко като се бърка непрекъснато до сгъстяване.Добавят се ванилията и маслото. Ако искате по лек и пухкав вариaнт на крема, след като изстине напълно може да добавите към него 0.250 гр. разбита сладкарска сметана .Фунийките се пълнят с пош или лъжица. Отгоре се поръсват с шоколадови пръчки. След като престоят фунийките омекват.

P.S.- Фунийките могат да се напълнят и с крем без варене на д-р Йоткер

                                            Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 17 май 2016 г.

Фунийки с домашен крем



Продукти:

2 бр. яйца
1 ч.ч захар
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л сода
1/2 пакетче бакпулвер
1/2 ч.ч олио
брашно около 700 гр.
шоколадови пръчици за декорация

За крема:
1 литър прясно мляко
1 ч.ч захар
3 бр. яйца
6 с.л брашно
1 ванилия
75 гр. масло

Приготвяне:

От изброените продукти се умесва меко, но не лепкаво тесто. Тестото се разточва на 0,5 см дебелина и се нарязва на ленти широки 2 см. и дълги 30 см. Около всяка формичка се увиват лентите като се застъпват. Пекът се в нагорещена фурна на 180 градуса до порозовяване. След изпичане още докато са топли се махат формичките от тестото.

Приготвяне на крема:

В тенджера се изсипва млякото и захарта. След като заври се разбърква до разтопяване на захарта. Яйцата и брашното се разбиват добре, като се разреждат малко с мляко. На тънка струйка се прибавя към горещото мляко като се бърка непрекъснато до сгъстяване.Добавят се ванилията и маслото. Ако искате по лек и пухкав вариaнт на крема, след като изстине напълно може да добавите към него 0.250 гр. разбита сладкарска сметана .Фунийките се пълнят с пош или лъжица. Отгоре се поръсват с шоколадови пръчки. След като престоят фунийките омекват.

P.S.- Фунийките могат да се напълнят и с крем без варене на д-р Йоткер

                                            Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/




















Няма коментари:

Публикуване на коментар