четвъртък, 26 януари 2017 г.

Сиропирани охлювчета с локум



Продукти:

20 гр. прясна мая
1 ч.ч прясно мляко
1 ч.л захар
щипка сол
5 с.л разтопено масло
2 бр. яйца
400-500 гр брашно
1 ч.ч ситно смляни орехи
2 ванилиий и канела ( по желание)

За сиропа: 4 ч.ч захар, 4 ч.ч вода

Начин на приготвяне;

В затопленото мляко се разтваря маята. Прибавят се захарта, солта и брашно, така, че да се получи кашица, която се оставя да втаса (шупне). В купа се разбиват 1 яйце и 1 жълтък, (белтъка се отделя за намазване) маслото, втасалата мая и брашното, колкото поеме, за да се получи твърдината на козуначено тесто. Разделя се тестото на две топки всяко, от които се разточва на правоъгълен лист. Всеки лист се намазва с леко разбития белтък, ръси се с орехи, канела, ванилия и наситнения локум. Навиват се на стгнати рула, които се нарязват на охлюви с дебелина около 1 см. Нареждат се в тава намазана с олио и се оставят да втасат. Пекът се в умерена фурна до порозовяване, На котлона се слагат водата, захарта и ванилията. Когато сиропът поври 10 мин. се сваля от огъня и се оставя на страна за 5-10 мин. Напълно изстиналите охлюви се заливат с топлия сироп.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/














Няма коментари:

Публикуване на коментар

четвъртък, 26 януари 2017 г.

Сиропирани охлювчета с локум



Продукти:

20 гр. прясна мая
1 ч.ч прясно мляко
1 ч.л захар
щипка сол
5 с.л разтопено масло
2 бр. яйца
400-500 гр брашно
1 ч.ч ситно смляни орехи
2 ванилиий и канела ( по желание)

За сиропа: 4 ч.ч захар, 4 ч.ч вода

Начин на приготвяне;

В затопленото мляко се разтваря маята. Прибавят се захарта, солта и брашно, така, че да се получи кашица, която се оставя да втаса (шупне). В купа се разбиват 1 яйце и 1 жълтък, (белтъка се отделя за намазване) маслото, втасалата мая и брашното, колкото поеме, за да се получи твърдината на козуначено тесто. Разделя се тестото на две топки всяко, от които се разточва на правоъгълен лист. Всеки лист се намазва с леко разбития белтък, ръси се с орехи, канела, ванилия и наситнения локум. Навиват се на стгнати рула, които се нарязват на охлюви с дебелина около 1 см. Нареждат се в тава намазана с олио и се оставят да втасат. Пекът се в умерена фурна до порозовяване, На котлона се слагат водата, захарта и ванилията. Когато сиропът поври 10 мин. се сваля от огъня и се оставя на страна за 5-10 мин. Напълно изстиналите охлюви се заливат с топлия сироп.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/














Няма коментари:

Публикуване на коментар