сряда, 1 февруари 2017 г.

Еврейски сладък хляб Халла ( приготвен в найлонов плик)


Toва е традиционен празничен еврейски хляб. Леко сладък е и много мек, дели се на конци!
Малко прилича на нашия козунак. Оплитането му е задължително!

Продукти:

1 ч.ч хладка вода
1 ч.л суха мая
3 ч.л захар
1/2 ч.л сол
1/3 ч.ч олио
3 ч.ч брашно

За намазване: 1 яйце

Пирготвянето на хляба може да видите от това видео https://www.youtube.com/watch?v=sjmILw86U34

Приготвяне:

Всички продукти изсипете в кисия с ципче. Поомачкайте с ръце кисийката за 1-2 минути и я поставете в купа с топла вода ( топла колкото може да държите пръста) за 30 минути. Отворете кисийката и изсипете 1/4 ч.ч брашно и пак омачкайте. Оставете да втаса за 1 час. Кисийката се издува и тестото утроява обема. Извадете тестото от кисето и го разделете на три части. Всяка част оформете на дълъг фитил. Сплетете на плитка. Поставете в тава покрита с хартия. Отгоре се намазва с разбито яйце. Аз малко промених рецептата и намазах с разтопено масло, овкусено с чесън на прах, поръсих с шарена сол и семена и изпекох във фурната на 180 градуса до златисто. Получи се много пухкаво и ароматно хлебче.
                                             Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://web.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/?_rdr








Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 1 февруари 2017 г.

Еврейски сладък хляб Халла ( приготвен в найлонов плик)


Toва е традиционен празничен еврейски хляб. Леко сладък е и много мек, дели се на конци!
Малко прилича на нашия козунак. Оплитането му е задължително!

Продукти:

1 ч.ч хладка вода
1 ч.л суха мая
3 ч.л захар
1/2 ч.л сол
1/3 ч.ч олио
3 ч.ч брашно

За намазване: 1 яйце

Пирготвянето на хляба може да видите от това видео https://www.youtube.com/watch?v=sjmILw86U34

Приготвяне:

Всички продукти изсипете в кисия с ципче. Поомачкайте с ръце кисийката за 1-2 минути и я поставете в купа с топла вода ( топла колкото може да държите пръста) за 30 минути. Отворете кисийката и изсипете 1/4 ч.ч брашно и пак омачкайте. Оставете да втаса за 1 час. Кисийката се издува и тестото утроява обема. Извадете тестото от кисето и го разделете на три части. Всяка част оформете на дълъг фитил. Сплетете на плитка. Поставете в тава покрита с хартия. Отгоре се намазва с разбито яйце. Аз малко промених рецептата и намазах с разтопено масло, овкусено с чесън на прах, поръсих с шарена сол и семена и изпекох във фурната на 180 градуса до златисто. Получи се много пухкаво и ароматно хлебче.
                                             Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://web.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/?_rdr








Няма коментари:

Публикуване на коментар