четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Крем Патисери



Уникален крем. Подходящ за намазване на торти, за пълнене на еклери, тарталети, рула.

Продукти:

400 мл. прясно мляко
120 гр. захар
1 ванилия
2 жълтъка
50 гр. царевично нишесте
150 гр. меко масло

Приготвяне:

300 мл. от млякото, заедно със захарта и ванилията се слагат на котлона. Жълтъците, нишестето и останалото мляко се разбъркват до гладка каша. Сгорещеното мляко се налива на тънка струйка при жълтъците и цялата смес се връща на котлона. Вари се на умерен огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяване. Повърхността на крема се покрива с найлоново фолио за да не хваща кора и се оставя да изстине напълно. Мекото масло се разбива с миксер и към него на части се добавя напълно охладения крем Патисери. Разбива се на бавна до средна скорост и до пълното усвояване на крема преди да се добави следващата част.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

четвъртък, 2 февруари 2017 г.

Крем Патисери



Уникален крем. Подходящ за намазване на торти, за пълнене на еклери, тарталети, рула.

Продукти:

400 мл. прясно мляко
120 гр. захар
1 ванилия
2 жълтъка
50 гр. царевично нишесте
150 гр. меко масло

Приготвяне:

300 мл. от млякото, заедно със захарта и ванилията се слагат на котлона. Жълтъците, нишестето и останалото мляко се разбъркват до гладка каша. Сгорещеното мляко се налива на тънка струйка при жълтъците и цялата смес се връща на котлона. Вари се на умерен огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяване. Повърхността на крема се покрива с найлоново фолио за да не хваща кора и се оставя да изстине напълно. Мекото масло се разбива с миксер и към него на части се добавя напълно охладения крем Патисери. Разбива се на бавна до средна скорост и до пълното усвояване на крема преди да се добави следващата част.





Няма коментари:

Публикуване на коментар