Продукти:
1 ч.ч перлен ориз ( не бланширан или дългозърнест)
2 яйца
сол на вкус
чер. пипер
магданоз
чубрица
1 малка глава лук
1 малка тиквичка
1 малък морков
100 гр. сирене
Смес за овалване: Прави се смес от царевично брашно, бяло брашно, галета.
Приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода. След като е сварен, прецедете през гевгир и оставете да се охлади. През това време настържете тиквичката на ситно ренде, осолете и оставете за 15 мин. да се отдели водата от нея. В купа сложете охладения ориз и към него добавете ситно нарязания магданоз, чубрица, черен пипер, настъргана глава лук, двата жълтъка, и натрошеното сирене. Настържете и моркова при тиквичката, объркайте хубаво и изцедете от водата като изстискате с ръце. Добавете към оризовита смес. Размесете добре сместа за оризовите кюфтенца. От нея оформете топки с големина на пинг понг. При оформяне на оризовите кюфтенца, потапяйте ръцете в леко разбитите белтъци и овалвайте в сместа за овалване. Така приготвените оризови кюфтета изпържете до златист цвят от всички страни. Когато ги изваждате поставяйте върху кухненска хартия да се отцедът. Поднесете с млечен сос и зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар