неделя, 23 април 2017 г.

Кекс



Обикновен кекс , без шарки и пълнежи, но необикновенно пухкав и много вкусен.

Продукти:

4 бр. яйца
1 ч.ч пр. мляко
2 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
3 ч.ч брашно за кекс на София мел ( до получаване на гъста кексова смес)
Ако използвате обикновенно брашно, добавете към брашното и 1 пакет бакпулвер.

Приготвяне:

В купа, с миксер разбийте яйцата заедно със захарта до гъст крем. Прибавете олиото, млякото, ванилията, лимоновата кора, брашното ( бакпулвера) Разбийте хубаво всичко до еднородна смес. Изсипете в кексова форма, която е намазана с олио и поръсена с брашно. Печете в загрята фурна, първо отдолу, само на долен реотан. След като се надигне се пече отгоре, само на горен реотан. Добре изпечения кекс бухва и се напуква отгоре. Вече изпечен се обръща в чиния и се поръсва с пудра захар.

P.S. Ако искате кекса да е шарен, отделяте част от сместа и оцветявате със 2-3 с.л какао, което се разтваря в малко олио.

P.S Кексът може да се направи и във формички за мъфини. Пълнят се до половината с кексовата смес. Изпичат се, и след като изстинат се декорират с крем.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/


Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 23 април 2017 г.

Кекс



Обикновен кекс , без шарки и пълнежи, но необикновенно пухкав и много вкусен.

Продукти:

4 бр. яйца
1 ч.ч пр. мляко
2 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
ванилия
настъргана кора от 1 лимон
3 ч.ч брашно за кекс на София мел ( до получаване на гъста кексова смес)
Ако използвате обикновенно брашно, добавете към брашното и 1 пакет бакпулвер.

Приготвяне:

В купа, с миксер разбийте яйцата заедно със захарта до гъст крем. Прибавете олиото, млякото, ванилията, лимоновата кора, брашното ( бакпулвера) Разбийте хубаво всичко до еднородна смес. Изсипете в кексова форма, която е намазана с олио и поръсена с брашно. Печете в загрята фурна, първо отдолу, само на долен реотан. След като се надигне се пече отгоре, само на горен реотан. Добре изпечения кекс бухва и се напуква отгоре. Вече изпечен се обръща в чиния и се поръсва с пудра захар.

P.S. Ако искате кекса да е шарен, отделяте част от сместа и оцветявате със 2-3 с.л какао, което се разтваря в малко олио.

P.S Кексът може да се направи и във формички за мъфини. Пълнят се до половината с кексовата смес. Изпичат се, и след като изстинат се декорират с крем.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/


Няма коментари:

Публикуване на коментар