събота, 8 април 2017 г.

Чийзкейк с плодове



За бисквитения блат:

2 пакета (300 гр.) чаени бисквити Роден Kрай
125 гр. масло

За сместа:

400 гр. заквасена сметана
200 гр. сладкарска сметана
200 гр. сирене крема или сирене Рикота
100 гр. пудра захар
2 бр. ванилия
3 пакетчета желатин
Плодове: киви, портокал, ягоди, банан
По желание в сместа може да се добавят натрошени бисквити, орехи, натрошен шоколад, захаросани портокалови кори.

Приготвяне на блата:

В блендера се изсипват бисквитите (отделят се 5-6 бр. ако искате да сложите вътре в сместа) Смилат се до прахообразна смес, добавя се мекото масло и се разбива до получаване на плътна ронлива смес. Сместа се изсипва в тортена форма с размери 26 см. Притиска се с лъжица или ръка за да се оформи блат. Слага се в хладилника да стегне.

Приготвяне на сместа:

С миксер разбиваме сладкарската сметана до меки връхчета. Крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията се разбиват с миксер. Желатина се разтваря в 100 мл. студена вода и след като набъбне се разтваря на водна баня до втечняване. Изсипва се при сместа с крема сиренето и се разбърква хубаво. Смесваме с разбитата сладкарска сметана, прибавяме нарязаните на парчета плодове, ядки, бисквити и разбъркваме хубаво до еднородна смес. Получената смес изсипваме върху бисквитения блат и заглаждаме до гладка повърхност. Настъргваме отгоре с шоколад и слагаме в хладилника да стегне.

P.S. Вариантите за украса отгоре са много. Можете да намажете с някакво сладко. Може да се направи шоколадов ганаш и да се залее. Може да се залее с желирано малиново кули. Въпрос на ваш избор и вкус.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 8 април 2017 г.

Чийзкейк с плодове



За бисквитения блат:

2 пакета (300 гр.) чаени бисквити Роден Kрай
125 гр. масло

За сместа:

400 гр. заквасена сметана
200 гр. сладкарска сметана
200 гр. сирене крема или сирене Рикота
100 гр. пудра захар
2 бр. ванилия
3 пакетчета желатин
Плодове: киви, портокал, ягоди, банан
По желание в сместа може да се добавят натрошени бисквити, орехи, натрошен шоколад, захаросани портокалови кори.

Приготвяне на блата:

В блендера се изсипват бисквитите (отделят се 5-6 бр. ако искате да сложите вътре в сместа) Смилат се до прахообразна смес, добавя се мекото масло и се разбива до получаване на плътна ронлива смес. Сместа се изсипва в тортена форма с размери 26 см. Притиска се с лъжица или ръка за да се оформи блат. Слага се в хладилника да стегне.

Приготвяне на сместа:

С миксер разбиваме сладкарската сметана до меки връхчета. Крема сиренето, заквасената сметана, пудрата захар и ванилията се разбиват с миксер. Желатина се разтваря в 100 мл. студена вода и след като набъбне се разтваря на водна баня до втечняване. Изсипва се при сместа с крема сиренето и се разбърква хубаво. Смесваме с разбитата сладкарска сметана, прибавяме нарязаните на парчета плодове, ядки, бисквити и разбъркваме хубаво до еднородна смес. Получената смес изсипваме върху бисквитения блат и заглаждаме до гладка повърхност. Настъргваме отгоре с шоколад и слагаме в хладилника да стегне.

P.S. Вариантите за украса отгоре са много. Можете да намажете с някакво сладко. Може да се направи шоколадов ганаш и да се залее. Може да се залее с желирано малиново кули. Въпрос на ваш избор и вкус.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар