събота, 27 май 2017 г.

Рогчета с кашкавал и сирене

При печенето на рогчетата в кухнята се носи неустоим аромат на масло и разтопен кашкавал. С нетърпение очакваш да се изпекът и да им се насладиш.

Продукти:

200 гр. кашкавал ( с пушен кашкавал стават още по ароматни )
200 гр. сирене
125 гр. течно масло
300 гр. кисело мляко
1 ч.л сода бикарбонат
500 гр. брашно
сол на вкус

За намазване: 1 яйце
За поръсване: Сусам

Приготвяне:

Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно ренде и се смесват с киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Прибавят се разтопеното масло и сол на вкус. Всичко се разбърква много добре. Прибавя се постепенно пресятото брашно. Замесва се меко и еластично тесто. Тестото се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на тънък кръг 0.3-0.5 мм нарязва се на 12 или 16 триъгълни парчета ( В зависимост колко искате да са голями рогчетата ). Триъгълниците се завиват на кифлички. Подреждат се в тава покрита с хартия. Намазват се отгоре с разбито яйце и се поръсват със сусам. Пекът се в предварително загрята фурна на 170 градуса.

П.С. Рогчетата са по вкусни като изстинат, защото докато са още топли изглеждат, че са тестени, но това е от кашкавала, защото е още горещ.

                                         Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 27 май 2017 г.

Рогчета с кашкавал и сирене

При печенето на рогчетата в кухнята се носи неустоим аромат на масло и разтопен кашкавал. С нетърпение очакваш да се изпекът и да им се насладиш.

Продукти:

200 гр. кашкавал ( с пушен кашкавал стават още по ароматни )
200 гр. сирене
125 гр. течно масло
300 гр. кисело мляко
1 ч.л сода бикарбонат
500 гр. брашно
сол на вкус

За намазване: 1 яйце
За поръсване: Сусам

Приготвяне:

Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно ренде и се смесват с киселото мляко, в което предварително е угасена содата. Прибавят се разтопеното масло и сол на вкус. Всичко се разбърква много добре. Прибавя се постепенно пресятото брашно. Замесва се меко и еластично тесто. Тестото се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на тънък кръг 0.3-0.5 мм нарязва се на 12 или 16 триъгълни парчета ( В зависимост колко искате да са голями рогчетата ). Триъгълниците се завиват на кифлички. Подреждат се в тава покрита с хартия. Намазват се отгоре с разбито яйце и се поръсват със сусам. Пекът се в предварително загрята фурна на 170 градуса.

П.С. Рогчетата са по вкусни като изстинат, защото докато са още топли изглеждат, че са тестени, но това е от кашкавала, защото е още горещ.

                                         Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/












Няма коментари:

Публикуване на коментар