понеделник, 22 май 2017 г.
Aроматни печени картофки
Продукти:
1 кг. пресни картофи (средна големина)
1 глава пресен зелен чесън или сух чесън на прах
50 гр. масло
50 гр. олио
стръкчета розмарин
сол
черен пипер
червен пипер
копър пресен
Приготвяне:
Измийте хубаво картофките един по един без да ги белите. Бланширайте ги за 10 мин. в подсолена вода. Изцедете водата. Намажете тепсийката с олиото и маслото. Взимайте един по един картофите и ги натиснете за да се смачкат леко докато се пукнат. Сложете сухия чесън, розмарина, солта, черния пипер, и червения пипер. Разбъркайте внимателно картофките за да поемат от божествените аромати. Изпечете на 200 градуса до апетитен загар. Поръсете с копър и пресен чесън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
понеделник, 22 май 2017 г.
Aроматни печени картофки
Продукти:
1 кг. пресни картофи (средна големина)
1 глава пресен зелен чесън или сух чесън на прах
50 гр. масло
50 гр. олио
стръкчета розмарин
сол
черен пипер
червен пипер
копър пресен
Приготвяне:
Измийте хубаво картофките един по един без да ги белите. Бланширайте ги за 10 мин. в подсолена вода. Изцедете водата. Намажете тепсийката с олиото и маслото. Взимайте един по един картофите и ги натиснете за да се смачкат леко докато се пукнат. Сложете сухия чесън, розмарина, солта, черния пипер, и червения пипер. Разбъркайте внимателно картофките за да поемат от божествените аромати. Изпечете на 200 градуса до апетитен загар. Поръсете с копър и пресен чесън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар