петък, 2 февруари 2018 г.

Козуначни кифли с крем ванилия


Продукти:

200 мл. топло прясно мляко
3 с.л захар
7 гр. суха мая
1 пакетче ванилия
настъргана кора от 1 лимон
50 мл. олио
50 мл. разтопено масло
1 ч.л оцет
2 яйца ( един белтък отделете за намазване )
щипка сол
500 гр. брашно

Продукти за крема:

1 пудинг ванилия ( 37 гр. )
250 мл. прясно мляко
3-4 с.л захар.

По желание плънката може да бъде и от локум, течен шоколад или мармалад.

Приготвяне:

В купа пресейте брашното, направете в средата кладенче и добавете в него маята, захарта, солта, ванилията, олиото, леко разбитите яйца, оцета и прясното мляко. Замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса. Сварете пудинг крема по указания начин и го оставете да изстива ( получава се много гъст крем ) Когато тестото е втасало, го разделете на 15 равни части. Всяка част разточвате на елипсовидна форма. От единия край нарязвате на ленти 1 см., но не до края. От другия край поставяте от крема и завивате на кифличка. Огъвате леко като кравайче. Редите в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да втасат за 20 мин. Намажете с леко разбит белтък, поръсете със захар. Печете на 190 градуса.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 2 февруари 2018 г.

Козуначни кифли с крем ванилия


Продукти:

200 мл. топло прясно мляко
3 с.л захар
7 гр. суха мая
1 пакетче ванилия
настъргана кора от 1 лимон
50 мл. олио
50 мл. разтопено масло
1 ч.л оцет
2 яйца ( един белтък отделете за намазване )
щипка сол
500 гр. брашно

Продукти за крема:

1 пудинг ванилия ( 37 гр. )
250 мл. прясно мляко
3-4 с.л захар.

По желание плънката може да бъде и от локум, течен шоколад или мармалад.

Приготвяне:

В купа пресейте брашното, направете в средата кладенче и добавете в него маята, захарта, солта, ванилията, олиото, леко разбитите яйца, оцета и прясното мляко. Замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса. Сварете пудинг крема по указания начин и го оставете да изстива ( получава се много гъст крем ) Когато тестото е втасало, го разделете на 15 равни части. Всяка част разточвате на елипсовидна форма. От единия край нарязвате на ленти 1 см., но не до края. От другия край поставяте от крема и завивате на кифличка. Огъвате леко като кравайче. Редите в тава покрита с хартия за печене. Оставете на топло да втасат за 20 мин. Намажете с леко разбит белтък, поръсете със захар. Печете на 190 градуса.






Няма коментари:

Публикуване на коментар