сряда, 31 януари 2018 г.

Кашкавалки на конци с масло



Продукти за тестото:

350 мл. прясно мляко
1/4 oт кубче свежа мая за хляб, от 42 гр.
1/2 ч.л захар
1 ч.л сол
5-6 с.л олио
600 гр. брашно

За намазване на разточената кора: Смес от 60 гр. краве масло и 2-3 с.л олио.
За пълнеж: Настърган кашкавал
За намазване на оформените кашкавалки: 1 жълтък +  1 с.л олио + 1 ч.л прясно мляко.

Приготвяне:

Прясното мляко затоплете леко на котлона, към него добавете захарта, натрошената мая и 4-5 с.л брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне ( за около 10 минути ). В купа пресейте през сито половината от брашното. В средата направете кладенче и изсипете вече шупналата мая, добавете и олиото и солта. Разбъркайте с лъжица до получаване на гъста и лепнеща смес. Изсипете постепенно и останалото брашно. Замесете гладко и нелепнещо тесто. Готовото тесто сложете в намаслен съд и покрийте. Оставете го да втаса докато удвой обема си. След като е втасало, разделете тестото на 9 равни топки. Разтопете кравето масло с олиото. Разточвате едната топка с размер 20 см. Намазвате с разтопеното масло и поръсвате с настърган кашкавал. Навивате на стегнато руло. Завивате на охлюв и поставяте в тава покрита с хартия за печене. Правите по този начин всички топки и подреждате в тавата. Оставяте ги да втасат за 10 минути. Намазвате кашкавалките със сместа от жълтък, олио и мляко. Настъргвате отгоре малко кашкавал и печете в загрята фурна на 180 градуса.

Изкушаващия аромат на масло и разтопен кашкавал който се носи в кухнята ви кара да бъдете нетърпеливи да опитате тези невероятни кашкавалки, които освен, че са на конци, се и топят в устата. Горещо ги препоръчвам.

                                              Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/

















Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 31 януари 2018 г.

Кашкавалки на конци с масло



Продукти за тестото:

350 мл. прясно мляко
1/4 oт кубче свежа мая за хляб, от 42 гр.
1/2 ч.л захар
1 ч.л сол
5-6 с.л олио
600 гр. брашно

За намазване на разточената кора: Смес от 60 гр. краве масло и 2-3 с.л олио.
За пълнеж: Настърган кашкавал
За намазване на оформените кашкавалки: 1 жълтък +  1 с.л олио + 1 ч.л прясно мляко.

Приготвяне:

Прясното мляко затоплете леко на котлона, към него добавете захарта, натрошената мая и 4-5 с.л брашно. Разбъркайте и оставете на топло да шупне ( за около 10 минути ). В купа пресейте през сито половината от брашното. В средата направете кладенче и изсипете вече шупналата мая, добавете и олиото и солта. Разбъркайте с лъжица до получаване на гъста и лепнеща смес. Изсипете постепенно и останалото брашно. Замесете гладко и нелепнещо тесто. Готовото тесто сложете в намаслен съд и покрийте. Оставете го да втаса докато удвой обема си. След като е втасало, разделете тестото на 9 равни топки. Разтопете кравето масло с олиото. Разточвате едната топка с размер 20 см. Намазвате с разтопеното масло и поръсвате с настърган кашкавал. Навивате на стегнато руло. Завивате на охлюв и поставяте в тава покрита с хартия за печене. Правите по този начин всички топки и подреждате в тавата. Оставяте ги да втасат за 10 минути. Намазвате кашкавалките със сместа от жълтък, олио и мляко. Настъргвате отгоре малко кашкавал и печете в загрята фурна на 180 градуса.

Изкушаващия аромат на масло и разтопен кашкавал който се носи в кухнята ви кара да бъдете нетърпеливи да опитате тези невероятни кашкавалки, които освен, че са на конци, се и топят в устата. Горещо ги препоръчвам.

                                              Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/

















Няма коментари:

Публикуване на коментар