неделя, 11 февруари 2018 г.

Хрупкави портокалови бисквитки


Продукти:

2 яйца
180 гр. захар
130 гр. олио
2-3 с.л прясно изцеден портокалов сок
ванилия
наситно нарязани портокалови корички
2 ч.л бакпулвер
450 гр. брашно

Приготвяне:

В купа сложете яйцата и захарта. Разбийте с миксер до получаване на крем. Добавете олиото и портокаловия сок. Разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера, коричките и ванилията ако ползвате на прах. Прибавяйте от тази суха смес към течната и бъркайте до получаване на гъста смес. Когато миксера почне да се затруднява да бърка от гъстотата на сместа, изсипете върху набрашнен плот и доумесете до получаване на меко и гладко тесто. Разточете на кора с дебелина около 5 мм. Изрежете бисквитки и подредете в тава покрита с хартия. Печете до бледо златисто на дъното на бисквитките на 180 градуса.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/








Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 11 февруари 2018 г.

Хрупкави портокалови бисквитки


Продукти:

2 яйца
180 гр. захар
130 гр. олио
2-3 с.л прясно изцеден портокалов сок
ванилия
наситно нарязани портокалови корички
2 ч.л бакпулвер
450 гр. брашно

Приготвяне:

В купа сложете яйцата и захарта. Разбийте с миксер до получаване на крем. Добавете олиото и портокаловия сок. Разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера, коричките и ванилията ако ползвате на прах. Прибавяйте от тази суха смес към течната и бъркайте до получаване на гъста смес. Когато миксера почне да се затруднява да бърка от гъстотата на сместа, изсипете върху набрашнен плот и доумесете до получаване на меко и гладко тесто. Разточете на кора с дебелина около 5 мм. Изрежете бисквитки и подредете в тава покрита с хартия. Печете до бледо златисто на дъното на бисквитките на 180 градуса.

                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/








Няма коментари:

Публикуване на коментар