Прясно изпечен хляб. навсякъде покрай вас ще ухае наустоимо. Хляб с разкошно хрупкава коричка и с вкус на селски хляб изпечен в селска фурна от едно време.
Продукти:
225 мл. хладка вода
1 пак. суха мая ( 7 гр.)
1 ч.л захар
1 ч.л сол
1 с.л олио
450 гр. брашно
Приготвяне:
В купа сипете хладката вода, маята и 3-4 с.л брашно разбъркайте и оставете на топло да шупне. След това в дълбока купа пресейте брашното и добавете шупналата мая и останалите продукти. Замесете нелепнещо тесто. Оформете тестото на топка и го поставете върху тава с хартия. С дървена лъжица натиснете както е показано на снимката. Без да втасва. слагате във фурната, която трябва да е загрята на 200 градуса. Печете 30 минути до златен загар.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар