Необходими продукти:
300мл. хладка вода
1 бр. яйце
1 с.л сол
1 ч.л захар
1 пак. суха мая ( 7гр. )
70 мл. олио
2-3 с.л кис. мляко
1 с.л оцет
500 гр. брашно
Направете смес от 250 гр. брашно за пици Farina + 250 гр. брашно тип 400 ( с тези брашна тестото става по-пухкаво ) Но ако нямате, може да използвате брашно класик на Соофия мел.
За плънка:
300 гр. кашкавал
300 гр. шунка
кисели краставички, лютеница, чубрица, шарена сол.
Може да се направи смес от яйце и сирене и да се напълнят закуските.
Приготвяне:
Смесете двете брашна и ги пресейте през сито. В купа сипете 1/2 от брашното, направете кладенче в средата и прибавете останалите продукти. Започнете да месите като добавяте и от останалото брашно, докато се образува мека и хубава топка тесто. Готовото тесто поставете в намаслена купа и оставете на топло да втаса до удвояване на тестото. През това време може да си нарежете шунката на кубчета или на тънки жулиени, а кашкавала рендосайте на по едро ренде. След като тестото е втасало, го разделете на 8 или 10 равни части. Всяко едно от тях разточете под формата на овал. Подредете ги в тава покрита с хартия. Намажете ги с лютеница, отгоре наредете шунката и покрийте с кашкавала, отстрани наредете нарязаните по дължина кисели краставички. Поръсете с чубрица и шарена сол. Оставете да втасат за 15 минути. Разтворете малко червен пипер в 50 мл. олио и намажете отстрани борда на закуските. Печете в загрята фурна на 180 градуса.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Рецептата е адаптирана от блога на
Няма коментари:
Публикуване на коментар