понеделник, 15 юли 2019 г.

Тиквени кюфтенца


Продукти:

2 бр. тиквички (средни)
сирене 100 гр.
2 яйца
8-9 с.л брашно
чер. пипер
копър и магданоз
1 с.л пикантина (по-желание)
чесън 1-2 скилидки или зелен пресен
сол

Приготвяне:

Настържете тиквичките с ренде. Отцедете ги като притискате с ръце. Настържете сиренето, добавете яйцата, копъра и магданоза, солта ( пикантина ) чесън, чер. пипер и брашното. Разбъркайте всичко много добре. Получава се гъста и лепкава смес. В загрята мазнина пускайте кюфтенцата, като загребвате с лъжица. Пържете от двете страни до готовност. Гарнирайте с млечно-чеснов сос.

                                             Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/






Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 15 юли 2019 г.

Тиквени кюфтенца


Продукти:

2 бр. тиквички (средни)
сирене 100 гр.
2 яйца
8-9 с.л брашно
чер. пипер
копър и магданоз
1 с.л пикантина (по-желание)
чесън 1-2 скилидки или зелен пресен
сол

Приготвяне:

Настържете тиквичките с ренде. Отцедете ги като притискате с ръце. Настържете сиренето, добавете яйцата, копъра и магданоза, солта ( пикантина ) чесън, чер. пипер и брашното. Разбъркайте всичко много добре. Получава се гъста и лепкава смес. В загрята мазнина пускайте кюфтенцата, като загребвате с лъжица. Пържете от двете страни до готовност. Гарнирайте с млечно-чеснов сос.

                                             Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/






Няма коментари:

Публикуване на коментар