вторник, 20 август 2019 г.

Домашно крема сирене "Филаделфия"



Продукти:

400 гр. заквасена сметана ( 20 % масленост )
300 гр. кисело мляко с масленост над 3,6 %
1/2 ч.л сол ( може да намалите количеството, ако използвате кр. сиренето за направа на десерт )
1/4 ч.л прясно изцеден лимонов сок

Приготвяне:

В голяма купа изсипете заквасената сметана и киселото мляко. Разбъркайте с телена бъркалка докато се получи кремообразна смес. Добавете лимона и солта и отново разбъркайте. В купа се поставя подходяща цедка, в нея се слага двойно сгънат тензух. Изсипва се млечната смес. Крайщата на тензуха се сгъват навътре. Отгоре се поставя плоска чиния, а върху нея някаква тежест. Прибира се в хладилник за около 12-15 часа. В купата под цедката се отделя суроватката. Готовото кр. сирене премествате в подходяща купа. От това количество излиза около 375 гр. крема сирене.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 20 август 2019 г.

Домашно крема сирене "Филаделфия"



Продукти:

400 гр. заквасена сметана ( 20 % масленост )
300 гр. кисело мляко с масленост над 3,6 %
1/2 ч.л сол ( може да намалите количеството, ако използвате кр. сиренето за направа на десерт )
1/4 ч.л прясно изцеден лимонов сок

Приготвяне:

В голяма купа изсипете заквасената сметана и киселото мляко. Разбъркайте с телена бъркалка докато се получи кремообразна смес. Добавете лимона и солта и отново разбъркайте. В купа се поставя подходяща цедка, в нея се слага двойно сгънат тензух. Изсипва се млечната смес. Крайщата на тензуха се сгъват навътре. Отгоре се поставя плоска чиния, а върху нея някаква тежест. Прибира се в хладилник за около 12-15 часа. В купата под цедката се отделя суроватката. Готовото кр. сирене премествате в подходяща купа. От това количество излиза около 375 гр. крема сирене.





Няма коментари:

Публикуване на коментар