събота, 3 август 2019 г.

Домашен сладолед "Мохито" с мента и лайм

   Нежен, лек и кремообразен. Истинска наслада и разхлада на небцето в горещите летни дни.


Продукти:

200 мл. сладкарска сметана 30 %
300 гр. крема сирене Филаделфия
150 гр. пудра захар
настъргана кора на 2 лайма
50 мл. сок от лайм
50 мл. бял ром
листа прясна мента

Приготвяне:

В купа смесете крема сиренето, настърганата кора и пудрата захар. Добавете сока от лайма и рома, разбъркайте до гладкост. Разбийте сметаната до меки връхчета и я прибавете към крема. Накрая прибавете ситно нарязаните пресни листа мента. Изсипете сместа в пластмасова кутия, покрийте с прозрачно фолио и замразете за 4-5 часа във фризера. При поднасяне декорирайте с листя мента.

P.S. Moже да разпределите и замразите сместа във форми за сладолед на клечка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 3 август 2019 г.

Домашен сладолед "Мохито" с мента и лайм

   Нежен, лек и кремообразен. Истинска наслада и разхлада на небцето в горещите летни дни.


Продукти:

200 мл. сладкарска сметана 30 %
300 гр. крема сирене Филаделфия
150 гр. пудра захар
настъргана кора на 2 лайма
50 мл. сок от лайм
50 мл. бял ром
листа прясна мента

Приготвяне:

В купа смесете крема сиренето, настърганата кора и пудрата захар. Добавете сока от лайма и рома, разбъркайте до гладкост. Разбийте сметаната до меки връхчета и я прибавете към крема. Накрая прибавете ситно нарязаните пресни листа мента. Изсипете сместа в пластмасова кутия, покрийте с прозрачно фолио и замразете за 4-5 часа във фризера. При поднасяне декорирайте с листя мента.

P.S. Moже да разпределите и замразите сместа във форми за сладолед на клечка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар